Band Genova predstavlja album prvijenac u Metalac Industrial Baru

U subotu, 10. prosinca, bend Genova u čakovečkom klubu Metalac Industrial Bar, s početkom u 21 sat i 30 minuta, koncertno će predstaviti album i obilježiti petu godišnjicu postojanja benda.

Bend Genova iz Čakovca je početkom prosinca izdao album prvijenac simboličnog imena ‘Genova’ pod okriljem izdavačke kuće Aquarius Records, s kojima surađuju od prvih koraka ovog benda. Sedmeročlana ekipa je tako okrunila petogodišnje djelovanje benda, i nakon 5 izbačenih singlova, konačno okupila 11 pjesama na jednom mjestu.

Uz 5 do sada već predstavljenih singlova, na albumu su se našle još 4 nove autorske stvari, kao i jedna prigodna Božićna. Jedanaesta pjesma na albumu je obrada tradicionalne međimurske pjesme ‘Grad se beli’, kojom je bend htio široj publici približiti međimursku tradiciju u glazbenom stvaralaštvu.

Autori pjesama na albumu su pjevač i frontmen Hrvoje Krištofić – Žikac i klavijaturist Rok Mikec, dok su aranžmani zajednički rad okupljenih članova benda. Album je nastajao pod producentskom palicom Vjekoslava Magdalenića, i pjesme su uglavnom snimane u njegovom studiju ‘Virtual sound studiu’ i kod Marka Lajtmana u studiju ‘Jazbina’ u Maloj Subotici.

Kompletan album možete preslušati ovdje: http://www.deezer.com/album/14569492

Posljednji singl i video spot za pjesmu ‘Grad bez tebe’ možete i pogledati.

– Uživali smo radeći na novom albumu. Sretni smo što je izašao upravo krajem studenog, taman pred nadolazeće blagdansko razdoblje, pa smo upravo zbog toga ubacili i našu božićnu pjesmu ‘Božićna’. Iza nas je ogroman trud i rad, pet godina stvaranja i nebrojenih svirki po Hrvatskoj i regiji, pa je svirka u Metalcu odličan povod da se svi okupimo, zasviramo naše pjesme pred našom publikom i podružimo se – izjavio je Hrvoje Krištofić Žikac, pjevač grupe Genova.

Planovi za budućnost

Nakon prve službene promocije albuma u Čakovcu, Genova se sprema na koncertnu turneju po Hrvatskoj i regiji kojom će promovirati netom izdan album. Također su u pripremi i nove pjesme, s kojima ubrzo kreću u studio i nastavljaju raditi na novom materijalu.

– Veselimo se novim izazovima i svirkama. Plan nam je odraditi promo turneju kojom ćemo ljudima približiti naš materijal i ono što Genova predstavlja kroz petogodišnji rad. Metalac i Čakovec su samo uvod, i vidimo se uskoro u raznim gradovima diljem Hrvatske i regije. – izjavio je Rok Mikec, klavijaturist Genove.

Zanima li vas kakav zvuk nude, dođite u Metalac Industrial Bar u subotu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije