Preslatki božićni keksi Rudolf oduševit će vas izgledom i okusom

Sve popularniji portal Slatki svijet torti i kolača donosi recept za šarene božićne kekse za vaš blagdanski stol. Simpatičan sob Rudolf član je vesele družine Djeda Mraza koji svojim žarkocrvenim nosom osvjetljava put.

Sastojci

Smjesa za kekse

225 g maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
260 g glatkog brašna
30 g kakaa u prahu
prstohvat soli

Dekoracija

200 g mliječne čokolade
50 g čokolade za kuhanje
M&M bomboni za nos
jestive čokoladne kuglice za oči
šarene jestive perlice

Priprema

Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajetom. Dodajte brašno, kakao u prahu i sol pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite dva sata u hladnjaku.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na 0,5 cm debljine pa izrezujte keksiće u obliku gingermana.

Kekse slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 8 minuta na temperaturi od 180 °C. Prije dekoriranja kekse ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.

Obje čokolade zasebno otopite na pari i premjestite ih u slastičarske vrećice za jednokratnu upotrebu. Ako nemate takve vrećice, poslužite se vrećicama za zamrzavanje. Vrećicama odrežite vrh tako da dobijete tanku liniju tamnije čokolade (za crtanje žice od božićnih lampica) i deblju liniju mliječne čokolade (za crtanje glave Rudolfa).

Gingerman keksiće okrenite naopako pa mliječnom čokoladom nacrtajte glavu, uši i rogove Rudolfa. Za nos neka vam posluže M&M bomboni, a za oči dekorativne kuglice na koje samo kapnete malo čokolade! Ako želite da Rudolf ima originalan nos, upotrijebite samo crvene M&M bombone ili se igrajte bojama – kako želite!

I za kraj, ne zaboravite na zapetljane lampice oko Rudolfovih rogova! Prošarajte preko rogova malo otopljene čokolade za kuhanje i posipajte ih sitnim, šarenim perlicama!

Prije posluživanja ostavite kekse na suhom i hladnom mjestu da se čokolada osuši!

Slatki savjet

Kekse pripremite prema ovom ili prema nekom drugom, vama dragom receptu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije