Martinska ulica imati će pješačku stazu u cijeloj dužini

U Murskom Središću u Martinskoj ulici u tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze koja će po završetku radova biti u cijeloj dužini uz ovu, po prometovanju ili broju vozila drugu cestu u gradu. Naime, dio Martinske ulice (desna strana u smjeru Hlapičine) već duže vrijeme ima izgrađenu pješačku stazu, a ovime će ona biti izgrađena sve do izlaza iz grada.

Vrijednost ugovorenih radova je 350.000 kuna, a oni bi trebali biti dovršeni do travnja 2017. godine. U sklopu ovog projekta je i izgradnja pješačkog mosta uz postojeći cestovni. Relativno dugi termin radova određen je zbog mogućih slabih ili nepovoljnih vremenskih uvjeta. Radove izvodi tvrtka ‘Blažon’ iz Murskog Središća.

Kada je riječ o prometu u Murskom Središću, novost je postavljanje ‘mjerača ili brojača brzine’ na Državnoj cesti D 209, što je dio obećanja Hrvatskih cesta u cilju ograničenja brzine kretanja (ne i broja) teških teretnih vozila ovom cestom, ujedno i glavnom središćanskom ulicom, o čemu je za nedavnog boravka u gradu, informirana i predsjednica republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije