U Svetom Jurju na Bregu održan božićni koncert

Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu i ove je godine na Štefanje održao svoj tradicionalni, 11. po redu, božićni koncert u župnoj crkvi Svetog Jurja mučenika.

Koncert su započeli tamburaši i ženska vokalna skupina KUU Zasadbreg izvedbom pjesme Siniše Leopolda ‘Štefanje’. Nakon njih su pred publiku stupili njihovi najmlađi izvođači, dječji crkveni zbor, koji su oduševili publiku svojim pjevanjem i iskazanom radošću u pjevanju.

Slijedio je nastup muške vokalne skupine, a zatim i mješovitog zbora. Neke su skladbe bile pjevane a capela, a neke uz instrumentalnu pratnju Jelene Horvat na orguljama, Hane Perko na saksofonu, Lucije Šajnović na flauti, te Nenada Šajnovića na trubi i harmonici.

Na kraju su svi zajedno otpjevali pjesmu Ivice Pepelka ‘Fala ti Bože’ koju su zapjevali i svi prisutni posjetitelji koncerta. Crkva je bila puna, a svi posjetitelji su dobili na dar malenog Isusa u orahovoj ljusci koje je izradila članica zbora Irena Rešeta.

– Raduje nas što su uz naše župljane posjetitelji koncerta došli i iz okolnih župa, ali iz Zagreba. Koncert je osmislio i u djelo proveo voditelj svih naših sekcija zborova kantor Milovan Horvat – kažu organizatori.

Nakon koncerta bio je upriličen domjenak za izvođače i posjetitelje koncerta, a u njegovoj realizaciji su im pomogle članice Udruge žena Lopatinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije