FOTO: Humanitarno djelovanje pokazuje ono najbolje u ljudima

Na kraju godine volimo se prisjetiti i odati priznanje ljudima koji 365 dana nesebično pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

Tako je u sklopu obilježavanja Europske godine volontiranja 2011., Međimurska županija uvela Županijsku nagradu za volontiranje kako bi time nagradila humanitarno djelovanje pojedinaca i potaknula druge na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Županijska nagrada dodjeljuje se za individualni doprinos kojeg volonteri i volonterke daju razvoju zajednice i podizanju kvalitete života na području cijelog Međimurja, a od 2014. godine uvedena je i kategorija najbolje volonterske organizacije.

Kako bi ovu godinu priveli kraju i dodijelili priznanje onima koji su to zaslužili, župan Međimurske županije Matija Posavec dodijelio je priznanje najboljim volonterima i volonterskim organizacijama s područja cijele županije na “Sajmu dobrote”, tradicionalnoj božićnoj manifestaciji Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Naime, kao i svake godine, posljednjeg dana školskog polugodišta učenici i učitelji ove čakovečke srednje škole pripremaju poseban program na hodnicima i u učionicama škole koje tada poprimaju pravi božićni ugođaj, što redovito privlači veliki broj posjetitelja.

Humanitarno djelovanje pokazuje ono najbolje u ljudima

“Neizmjerno mi je zadovoljstvo čestitati Vam na Vašem nesebičnom radu, te izraziti veliko poštovanje i zahvalnost za Vaše dobrovoljno i humanitarno djelovanje kojim pokazujete ono najbolje u ljudima.

Volontiranje je pokretač pozitivnih promjena u društvu, koje zaslužuje svaku pohvalu onima koji ulažu svoje vrijeme, energiju i volju kako bi pomogli ljudima kojima je to najpotrebnije. Vaša nesebična pomoć ne prolazi nezamijećeno, već postavlja temelje na kojima gradimo bolju budućnost, jer čak i najmanjom gestom dobre volje ostavljate ovaj svijet ljepšim i plemenitijim mjestom za život”, istaknuo je u svom obraćanju župan Posavec.

Najboljom volonterkom Međimurske županije u 2016. godini proglašena je Klaudija Kozol, volonterka Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, koja je ujedno i dobitnica titule Najvećeg srca Međimurja. Ovo Srce, koje je prigodno izradio Srećko Radek, dodjeljuje se pojedincima koji su se istakli svojim djelima, te će biti njegovi ponosni vlasnici tijekom cijele naredne godine, a isto će kasnije biti dodijeljeno drugima.

Najbolja volonterska organizacija u 2016. godini je Udruga “Pomoć neizlječivima”, koja je u posljednjih nekoliko godina značajno doprinijela razvoju palijativne skrbi, a nagradu za njihov hvalevrijedan rad primila je predsjednica Udruge Renata Marđetko.

Svi ostali nominirani volonteri i organizacije zaslužili su priznanje za svoj izniman doprinos zajednici, a oni su Marijan Marušić iz Udruge za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”, volonterka Društva naša djeca Prelog Kristina Najman, volonterka Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Dora Rob, volonterka Udruge “Zora” Maja Mustač,volonterka Udruge mladih “EFEKT” Sanela Horvatić, predstavnik MURID-a Gordan Horvat, volonterka Udruge “Pomoć neizlječivima” Spomenka Tomašić, Županijska liga protiv raka Čakovec i Centar za mlade (CeZam).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije