14 INTERVENCIJA na Vincekom pohodu, HGSS tražio i dječaka

Već tradicionalni Vincekov pohod, 19. po redu, održan u nedjelju, 22. siječnja 2017. godine, koji je ujedno i najveće planinarsko okupljanje u Hrvatskoj, osiguravala je HGSS Stanica Čakovec sa 14 članova, 4 vozila uz 3 člana Stanice Koprivnica sa jednim vozilom.

Po hladnom ali lijepom vremenu okupilo se više od 2500 sudionika, planinara i rekreativaca, učenika te mnogobrojnih obitelji. Prijavljeno je bilo 89 planinarskih društva ili udruga iz Slovenije, Mađarske, BIH i Hrvatske, koji su stigli autobusima ili osobnim vozilima, do Toplica Sveti Martin, odakle je započeo pohod.


Od 7:30 do 10 sati svi sudionici su prošli kroz start, te do 17 sati stigli do cilja. Na trasi dugoj 14,5 km bilo je 7 stajanki za okrjepu. Sama staza je bila dobro markirana od strane PD Bundek i tehnički nezahtjevna, ali na nekim mjestima veoma opasna zbog poledice.

Iz toga razloga su se na dva mjesta preventivno je postaviljen šumski gelender radi lakšega kretanja. Naši su timovi bili strateški raspoređeni tako da bi mogli najbrže djelovati na terenu.

Pohod je prošao s 14 intervencija na poziv unesrećenih ili na poziv dežurnih vodiča. Najčešće povrede od padova bile su prijelomi, iščašenja zglobova, pothlađenost i iscrpljenost kod starijih osoba.

Bila je i jedna potražna akcija za 9-godišnjim dječakom koji se je odvojio od svoje obitelji, ali je nakon nekog vremena locirani od strane članova HGSS o čemu su obaviješteni roditelji koji su dječaka preuzeli od ekipe.

Članovi HGSS Stanice Čakovec i Koprivnica izvršili sve svoje zadatke na najvećem Hrvatskom planinarskom pohodu. Završna proslava za sve sudionike održala se u sportskoj dvorani u Murskom Središću, javljaju iz čakovečkog HGSS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije