FOTO Županija stipendijama pomaže djeci branitelja

‘Veliko hvala na potpori koju nam Županija pruža, omogućavajući nam kvalitetno obrazovanje i olakšavajući nam cijeli put učenja. Najbolji način da se zahvalimo svima vama, a osobiti našim roditeljima je da ostvarimo što bolji uspjeh i učinimo vas ponosnima’, rekla je Michelle Mesarić, maturantica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u svom govoru kao jedna od 62 učenika koji su na prigodnoj svečanosti u zgradi Scheier osobno primili ugovore za stipendije, kao djeca hrvatskih branitelja.

Međimurska županija na različite načine financira rad svojih udruga hrvatskih branitelja, ali isto tako veliku pažnju i brigu pridaje njihovoj djeci. Ovo su stipendije koje se dodjeljuju na godišnjoj razini u iznosu od 3.000,00 kn, a iako je ugovorom definirano da će se isplaćivati u mjesečnim anuitetima od 300 kuna kroz školsku godinu 2016./2017., njihov domaćin župan Međimurske županije Matija Posavec obradovao ih je da su im sredstva već danas na računu kako bi što lakše i uspješnije zaključili školsku godinu, a neki i svoje srednjoškolsko obrazovanje kao učenici završnih razreda.

Stipendisti svojim nastupima zahvalili Županiji na potpori

“Ovo je još jedna godina u nizu u kojoj želimo poslati poruku našim braniteljima i njihovim obiteljima, da nisu i da neće biti zaboravljeni. Potpore koje dodjeljujemo, samo su jedan vid ulaganja u obrazovanje , a pogled na ove mlade ljude, uspješne srednjoškolce, dokaz je da radimo dobar posao i potpuno opravdava svu našu podršku.

Ako je i jedan mali djelić našeg doprinosa u vašoj kreativnosti, u ambiciji, želji da napredujete, ali i uspjesima te rezultatima, bez obzira na sve probleme i izazove na koje nailazite, izuzetno smo ponosni što smo i mi dio tog vašeg puta”, pritom je rekao međimurski župan, obrativši se 62 učenika iz 49 obitelj te sveukupno polaznika 15 škola s područja Čakovca, Varaždina i Preloga.

Svima je ugovore uručio zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman i predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, uz prisustvo pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca.

Svojim izvedbama na najljepši način zahvalili su, kao i prijašnjih tako i ove godine, upravo stipendisti, Dominik Padarić, učenik 3. razreda Glazbene škole u Varaždinu koji operno pjevanje uči u klasi poznate mezzosopranistice profesorice Blanke Tkalčić, te mladi perspektivni bend “Boemikon” iz Gimnazije Josip Slavenski čiji je član također jedan od nagrađenih učenika, Borna Fučec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije