U SLUŽBI HUMANOSTI Općina Orehovica vatrogascima kupila opremu

Općina Orehovica već godinama pridaje značajnu pažnju opremanju svojih vatrogasaca, pa je tako i 2016. godine osigurala nabavu nedostatne opreme za potrebe dobrovoljno vatrogasnih društva Orehovica, Podbrest i Vularija u vrijednosti od ukupno 40.332,89 kuna.

U utorak, 24.siječnja 2017. godine Općinski načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal osobno je uručio opremu predsjednicima dobrovoljnih vatrogasnih društva.

– Maksimalno podržavamo način kako Općine nastoje financirati i kako podržavaju rad DVD-ova čiji su članovi ujedno i operativni članovi civilne zaštite – rekao je Zlatko Orsag, predsjednik vatrogasne zajednice Belica, Mala Subotica i Orehovica.

Josip Sušec, predsjednik DVD-a Orehovica rekao je kako su jako sretni što načelnik prati rad DVD-ova i što prepoznaje rad i važnost vatrogastva. – Zahvaljujemo na doniranoj opremi od strane Općine. Dobivenom opremom zadovoljit ćemo najviše standarde sigurnosti naših članova prilikom vatrogasnih intervencija – kazao je Kristijan Železnjak, zamjenik predsjednika DVD-a Vularija.

Prema riječima Igora Horvatića, predsjednika DVD-a Podbrest, oprema koju su dobili na korištenje pomoći će im u osiguranju mirnog sna cijele zajednice. – Svake godine smo dobili opremu te se nadamo da ćemo opravdati ukazano povjerenje – poručio je Horvatić.

– Za vatrogastvo i civilnu zaštitu za redovni rad iz proračuna Općine Orehovica izdvojeno je gotovo 40.332,89 kuna. DVD-ima 83.207,76 kuna, JVP Grad Čakovec 14.705,82 kuna, JVP 15.300,00 kuna, što ukupno iznosi 153.546,47 kuna, te se financiraju i svi energenti u objektima koje koriste – naglasio je načelnik, tražeći da se još više poradi na preventivi kako bi što manje bilo intervencija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije