MEĐIMURSKA HRVATSKA Hadelino Kupinovo vino s dodatkom aronije

Vrijedna, marljiva, radišna, uvijek za domovinu spremna, pomalo tajnovita, nikako utihnuta, ponosna i lijepa! Takva je Međimurska Hrvatska, takvo je Međimurje, takvi su njegovi žitelji.

Takva je i obitelj Hadela iz Grkaveščaka, koja pored svih prije spomenutih vrijednosti, posjeduje i duh poduzetnosti te je pred desetak godina osnovala ili uspostavila svoj OPG (Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo). Istina je kako Hadelove kao i mnoge druge hrvatske poljoprivredne proizvođače muči niz neriješenih stvari u ovoj grani gospodarstva, no zbog mnogih drugih ljepših trenutaka ne napuštaju rodnu zemlju i grudu svojih predaka.

Osnovna djelatnost ove uistinu vrijedne i poštene obitelji odnosno njihovog OPG-a od prvog dana je uzgoj kupina, njihova prerada u kupinovo vino, a posljednje tri godine i uzgoj i prerada aronije.

Najnoviji proizvod, a slobodno se može kazati i projekt je Kupinovo voćno vino sa dodatkom aronije, koje sadrži mnoge vitamine i željezo, a potrošači su rekli kako je to proizvod koji ih čini potentnijima, radosnijima i zdravijima.

– Ovo vino nastalo je miješanjem optimalno zrelih i zdravih plodova kupine (70 posto) i aronije (30 posto), ostavljeno da fermentira i potom se ulijeva u bačvu gdje dozrijeva, a potom se pročisti, odstoji izvjesno vrijeme i zatim se buteljira ili flašira.

Naše, Kupinovo vino s dodatkom aronije (buteljka je na slici), berbe je 2015. i sadrži 12 posto alkohola. Slatki je hrvatski proizvod – ponosno govori Sanja Hadela, koja s roditeljima Stanislavom i Nevenkom te braćom Kristijanom i Tanjom čini skladan i uspješan OPG Hadela u Grkaveščaku, koji je stalno otvoren za posjetitelje i čini dio bogate turističke ponude Općine Sveti Martin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije