MAŠKARE Kotoripski fašenk 25. i 26. veljače

Fašenk u Kotoribi ove će se godine održati u nedjelju, 26. veljače. Organizciju manifestacije i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bit će u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) od 14 sati odakle se kreće prema centru.

Na pozornici (kod PZ Čakovec) će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu u donjem kraju gdje maske očekuje večera i izbor najljepših maski.

Za dobar štimung i feštu bit će zadužen glazbeni sastav Pisofkej, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani. Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani će dobiti večeru i piće u Društvenom domu.

Dječji fašenk u subotu

Nastavljajući tradiciju, Društvo Naša djeca Kotoriba će ove godine svoje mališane pod maskama okupiti u dan ranije, 25. veljače.

Toga dana će povorka maskiranih mališana u 15 sati krenuti ispred mjesne Knjižnice i čitaonice u pravcu društvenog doma u Donjem kraju. Tamo će uslijediti ples pod maskama, a svaka maska će dobiti sok i slatke krafne, dok će prigodne nagrade dobiti najmaštovitije maske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije