Vijesti / Društvo
Društvo
HUMANITARNI KONCERT Veliko srce za bolesnu Ivanu iz Goričana

HUMANITARNI KONCERT Veliko srce za bolesnu Ivanu iz Goričana

Prije više od godinu Ivana Šavora iz Goričana, studentica kemije, oboljela je od teške maligne bolesti. U prosincu 2015. godine dijagnosticiran joj je non-Hodgkinov limfom.

Teško je kada bilo tko oboli od neke maligne bolesti, ali kada oboli mlada osoba, koja bi u tim godinama trebala otkrivati ljepote života, a ne se suočavati s teškim, dugotrajnim i mučnim terapijama, onda je to preteško za svakoga roditelja i s time se jednostavno nitko ne može suočiti niti pomiriti.

>>> OŠ GORIČAN Pokrenimo lanac dobrote i pružimo Ivani priliku da živi

Ivanino liječenje započelo je početkom veljače 2016. u KB Merkur u Zagrebu kada je primila i prvu kemoterapiju. Otada je Ivana primila 13 kemoterapija i 23 zračenja. Prema prvim dijagnozama liječenje je trebalo trajati godinu dana, no nedavno je došlo do novih komplikacija, a tumor se proširio pa se Ivanina borba nastavlja. Čekaju je nove kemoterapije i transplantacija matičnih stanica pa će njezino liječenje još poprilično dugo trajati.

Ivanina dijagnoza iz temelja je promijenila život ove obitelji. Njihov se život vodi na relaciji između bolnice i kuće, za njih ne postoje radni dani, vikendi, blagdani, samo dani provedeni u bolnici i dani kad odlaze kući u nadi i vjeri da je Ivana na dobrom putu – putu izlječenja. Sve one želje, snove i planove koje su do prije godinu dana gradili, zamijenila je samo jedna želja – želja da Ivana ozdravi i živi život svojih vršnjaka.

Njezina borba s bolešću dirnula je mnoge. OŠ Goričan, čija je Ivana bila učenica, pokrenula je akciju pomoći za Ivanu i njezine roditelje. Stalni odlasci u Zagreb na kemoterapije, zračenja i kontrole kao i Ivanine potrebe (posebna prehrana, preparati za jačanje organizma) financijski su preopteretili ovu obitelj, stoga im je potrebna pomoć.

Akciji su se priključili i drugi pa će se tako u Goričanu održati humanitarni koncert Veliko srce za Ivanu. Za cijelu akciju otvoren je poseban žiroračun: HR 7123400091510848059 PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Koncert će se održati 19. ožujka u Domu kulture u Goričanu s poečtkom u 17 sati, a na istom će nastupiti brojni izvođači.

Unatoč svemu što je proživjela, Ivana je vedra osoba koja na život gleda s optimizmom. O tome najbolje svjedoče njezine riječi:

,,Sretna sam kada se svakog jutra probudim, zahvalna sam na svakom danu što mi je dan, vesela sam kada pročitam lijepu knjigu, kada čujem super pjesmu na radiju, kada mogu fotografirati, šetati i uživati u prirodi, miru i spokoju koji ona pruža. Radujem se svakom novom danu, slavim svaki, pa i najmanji uspjeh, sretna samkada su i drugi sretni. No, najviše od svega htjela bih to podijeliti s drugim ljudima.

Duboko se nadam i vjerujem da Bog ima neki plan za mene i da se sve ovo događa s razlogom; da je ova bolest tu kako bi me naučila kako postati još boljom i zahvalnijom osobom.Nadam se da me na kraju ovog mračnog, teškog i bolnog puta čeka svjetlo i život u kojem ću moći sve ono dobro što u meni pršti podijeliti s drugima i tako ih usrećiti. Više od svega želim život; zdravlje, ljubav te istinsku sreću i veselje!'' (21. 12. 2016.)

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!