Vijesti / Društvo
Društvo
IZLOŽBA KARIKATURA Ana Gezi u Malom Mihaljevcu

IZLOŽBA KARIKATURA Ana Gezi u Malom Mihaljevcu

U petak, 10. ožujka 2017. Udruga žena Mali Mihaljevec, povodom Dana žena, organizirala je izložbu karikatura Ane Gezi u Domu kulture u Malom Mihaljevcu, a nastavak je to izložaba karikatura u kojima su izlagali Davor Trgovčević, Milan Lekić i Zdenko Puhin, te Darko Drljević i Luka Lagator.

Ana Gezi crta od ranog djetinjstva. Prvi radovi su joj stripovi sa stiliziranim likovima učenika i neozbiljnim scenarijima. U osnovnoj školi za vrijeme šestog razreda izlaže neke stripove i zamalo dobiva ukor nastavnika radi nekih sličnosti koje su bile slučajne.

1996. osvaja nagradu na temu „Utjecaj medija na čovjeka“ i u svojoj srednjoj školi ima prvu izložbu portretnih karikatura. Potkraj srednjoškolskog obrazovanja ilustrirala je dvije zbirke pjesama. Opću gimnaziju završila je u Bjelovaru 1999., a 2005. diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Osim slikanjem bavi se i dalje ilustracijom i karikaturom.

Članica je HDK, a od 2009. član je i HDLU-a. Kao i obično crtane su brze portret karikature: Krešo Kveštek, neizostavni Milan Lekić Lex i Ana Gezi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!