PODTUREN Udruga mladih i udruga Čaplja organizirale javnu tribinu

Povodom Dana voda koji se obilježava 22. ožujka, proteklenedjelje, 26. ožujka Udruga mladih Podturen i Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja međusobnom suradnjom dvaju predsjednika, Perice Hajdarovića i Rudija Rajfa,u društvenom domu u Podturnu organizirale su javnu tribinu Važnost voda u održivom razvoju kraja u kojem živimo.

Vrlo zanimljivo i opsežno predavanje o vodi održala je Marija Purić Hranjec, dipl. ing. molekularne biologije. Inženjerka Purić Hranjec poznata je po projektima vezanima uz rijeke Muru i Dravu, autorica je prve poučne staze Murščak te publikacije Mura u Međimurju, kao i autorica i voditeljica projekta i publikacije Drava u Međimurju još uvijek živi.

Tijekom predavanja prisutni su imali prilike čuti i naučiti o štetnosti vode koju pijemo iz boce umjesto da cijenimo bogatstvo plavog zlata koje imamo u našima krajevima.

Osvrćući se na činjenice i brojke, tijekom predavanja gđa Purić Hranjec ukazala nam je koliko je voda bitna i kako ju trebamo čuvati. Pokazala nam je i neke svoje projekte teistaknula njihov značaj za naš kraj.

Ideje za budućnost inženjerke Purić Hranjec mogle bi se i trebale ostvariti na našem području kako bismo poboljšali život svihkoji živimo na području općine Podturen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije