CACIL PRIBISLAVEC Ukupan pobjednik bila je kujica malog engleskog hrta!

Minule nedjelje na sportskom aerodromu u Pribislavcu održana je peta međunarodna kinološka utakmica u lure coursingu u organizaciji Kluba hrtova hrvatske i Hrvatskog kinološkog saveza.

Nakon prvog starta, pauze i treninga za sve pasmine, drugog starta i pauze te treninga za sve pasmine prišlo se je i objavi poretka. Ukupan pobjednik svih pasmina bila je kujica malog engleskog hrta (vipet) FIERCE FIREBALL BREAKTHRU vlasnika Andreja Kerpana iz Slovenije koja je osvojila najviše bodova na utakmici.

Najbolji hrvatski natjecatelj bila je kujica velikog engleskog hrta ESTET CLASSIC TIRAMISU vlasnice Renate Angelov iz Zagreba.

‘Lure Coursing’ je novi sport u Hrvatskoj, primarno namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine, poput basenjija, faraonskog psa ili podenka.

Tijekom utakmice mamac od plastičnih traka putuje po livadi simulirajući trk divljači, a psi ga prate te pritom pokazuju koji od njih najbolje radi u timu.

Dva međunarodna suca ocjenjuju više kategorija, poput agilnosti, praćenja mamca, brzinu (koja se ne mjeri i ne pobjeđuje uvijek najbrži pas!), entuzijazam i izdržljivost.

Temeljem zbrajanja bodova dodjeljuju se međunarodne i nacionalne kandidature (CACIL i CACL) koje psima znače zatvaranje šampionata. Do sada u postoji nekoliko prvaka u ovom sportu, no za sada samo jedan hrvatski hrt nosi ovu titulu.

Na takmičenju sudjelovali su i vrlo egzotične pasmine Hrtova poput ruskog hrta, velikog engleskog hrta ili malog talijanskog hrta. Sama organizacija bila je više nego odlična.

>>> Fotogaleriju ‘CACIL Pribislavec’ možete pogledati ovdje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije