Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO: GLAZBENA RAPSODIJA U ČAKOVCU 3. susret zborova osnovnih i srednjih škola

FOTO: GLAZBENA RAPSODIJA U ČAKOVCU 3. susret zborova osnovnih i srednjih škola

Cijela je  godina potrebna da bi nastala nova glazbena priča, a tako nastala ona je ispričana na pozornici čakovečkog Centra za kulturu kojom je u srijedu u podnevno vrijeme prošlo 577 učenika, 17 voditelja i više glazbenika u instrumentalnoj pratnji, sedamnaest zborova iz osnovnih i jedan zbor iz srednjih škola Međimurja.

Organizator najmasovnije učeničke smotre Međimurja je Županijsko stručno vijeće učitelja glazbene kulture uz pomoć MŽ-e i besprijekorno domaćinstvo OŠ-e Hodošan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> VELIKA FOTOGALERIJA 3. susret zborova osnovnih i srednjih škola

Klaudija Vidović, voditeljica spomenutog Vijeća izrazila je radost porasta broja zborova na ovoj manifestaciji koja se ove godine organizira po treći puta dodavši kako ih je prve godine bilo 11, druge godine 17.

- Ovo je dobro za školsko zborsko pjevanje u Međimurju. Prve dvije smotre su bile kvalitetne jer nakon 18 godina, koliko Međimurje nije imalo smotru, se već sada vidi kako kvalitetno napredujemo, a što potvrđuju ocjene stručnog povjerenstva, a i nastupi naših predstavnika na državnom natjecanju - kazala je profesorica Vidović koja je ujedno i predsjednica Županijskog stručnog povjerenstva za 60. glazbenih svečanosti i 3. susret zborova osnovnih i srednjih škola MŽ-e.

Otvarajući svečanost, dožupanica MŽ-e Sandra Herman je izrazila radost velike broja nazočnih zborova što je dokaz kako se u našim školama daje prostor djeci, uz obvezno učenje, za njihovo kreativno izražavanje.

Uputila je čestitke učiteljima na angažmanu, ali i svima onima koji su za ovu prigodu bili uz njih.

A ti koji su radili za ovu glazbenu mladost bili su na visini zadatka, učinili su i dali su sve od sebe da toga dana dječja lica i oči sjaje od beskrajne radosti, važnosti, samopouzdanja i sreće.

Na otvaranju je govorio i ravnatelj škole domaćina Ivan Barić, mag.pri.educ. kazavši kako, i ako mali, mogu u ovakvim organizacijama biti veliki.

I jesu.

Bili su veliki, dokazali su da mogu i znaju gdje posebne pohvale zaslužuje vrsna voditeljica priredbe Kristina Vrabec.

U službenom, natjecateljskom dijelu sudjelovali su zborovi OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Nedelišće i OŠ Petar Zrinski Šenkovec.

Nastupe je pratilo stručno povjerenstvo pa je moguća nominacija za nastup na Glazbenim svečanostima u Varaždinu.

U njemu su bili Dada Ruža iz varaždinske Glazbene škole, Branimir Magdalenić, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Čakovcu- Odsjek Čakovec i Senka Bašek Šamec iz Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec

U revijalnom dijelu nastupili su zborovi: Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, OŠ Hodošan, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Jože Horvata Kotoriba, OŠ Štrigova, OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, OŠ Sveti Martin na Muri (mali zbor), OŠ Sveti Martin na Muri (veliki zbor), OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Podturen, OŠ D. Kraljevec, OŠ Domašinec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec i Gimnazije J. Slavenskog Čakovec.

Ovi potonji svojim su maestralnim nastupom zaokružili svečanost glazbe u Čakovcu.

Bio je ovdje i Branko Sučec, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti MIŽ-e, ravnatelji brojnih škola te ljudi iz puka koji cijene i obožavaju glazbu.

> VELIKA FOTOGALERIJA 3. susret zborova osnovnih i srednjih škola

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!