Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO Rampe satima dolje, vlaka nema, kolona - što se dogodilo?

VIDEO Rampe satima dolje, vlaka nema, kolona - što se dogodilo?

U našu redakciju javio se čitatelj (podaci poznati uredništvu) koji je ogorčen situacijom u kojoj se našao u nedjelju. Naime, na pružnom prijelazu stvorila se velika kolona, polubranici su bili spušteni, a vlaka nigdje.

Evo kako je opisao situaciju.

'Dana 2. travnja 2017. vozio sam se cestom Pribislavec-Štefanec. Došavši na pružni prijelaz primjetio sam veću kolonu vozila koja stoje. Shvatio sam da nešto nije u redu jer su ljudi, iako su branici bili spušteni, sami dolazili do pruge i pritom uz pomoć suvozača (tko ga je imao) i na vlastitu odgovornost prelazili prugu kako se tko snašao uz tu malu sredinu između branika.

Svi su već već duže vrijeme stajali u koloni i izgubivši strpljenje svako je prošao sam na vlastitu odgovornost pa tako i ja. Pitam se da li ću i drugi put isto tako sam morati proći i onda dobijem kaznu jer me policijski službenik uhvatio "slučajno" da sam prošao kroz crveno ili ću opet misliti da nema vlaka pa će ovo biti "opet" samo nečije isprobavanje rampi.

Onda će biti kasno i ljudi će samo reći - prošao je kroz crveno?! A svi znamo da je vlak uvijek brži. Ako smo u EU i u 21. stoljeću za ovo netko mora odgovarati...ili? Budimo sretni tako dugo dok se nešto ne dogodi i onda će valjda, kako to kod nas biva, netko reagirati ili je ipak bolje stajati na mjestu i čekati umjesto u parku s familijom na cesti sat i pol da se rampe "opamete". Onda ste barem mogli poslati vašeg djelatnika ili policijskog službenika da regulira promet.’

Što se dogodilo upitali smo HŽ Infrastrukturu d.o.o., a njihovo očitovanje su nam proslijedili iz Korporativnih komunikacija.

Na željezničko-cestovnom prijelazu „Štefanec“, osiguranom polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom, u nedjelju 2. travnja u 14.18 sati došlo je do kvara na uređaju. Odmah nakon evidentiranog kvara poduzete su sve propisane radnje tako da sigurnost prometa vlakova, strojnog osoblja, cestovnih vozila i svih ostalih sudionika u prometu nije dovedena u pitanje.

Prometnik vlakova, odmah je o nastalom kvaru obavijestio mjerodavne službe HŽ Infrastrukture koje se prema propisu u takvim situacijama obavještavaju, te policijsku postaju Čakovec. 

U takvim i sličnim situacijama, prema odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima za obavljanje sigurnog tijeka željezničkog prometa, svi vlakovi koji u to vrijeme prometuju na navedenoj dionici obavještavaju se o kvaru na uređaju, s obvezom zaustavljanja prije prelaženja preko željezničko-cestovnog prijelaza.

Policijski djelatnici su po dolasku regulirali cestovni promet sve do otklanjanja kvara, a popravak uređaja završen je u 17.45 sati.'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!