FOTO: ROTARACT KLUB uveselio vrtićke mališane pričama i slatkišima

U okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, Rotaract klub Međimurje održao je danas u Knjižnici i čitaonici ‘Nikole Zrinski’ u Čakovcu, manifestaciju pod nazivom ‘Pričam ti priču’.

Tom su prilikom članice Rotaract kluba Međimurje učenicima 2. b razreda Treće osnovne škole Čakovec čitale priče autorice Silvije Šesto Stipančić iz knjige ‘Bum Tomica.

Druženju s rotaractovcima i najmlađim Međimurkama i Međimurcima, u moru obveza, pridružio se je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Na poziv rotaractovaca uvijek se je lijepo priključiti ovakvim lijepim humanitarnim akcijama, a osobito kada su nam najmlađi u pitanju. To je prvi puta u životu da imam prilike čitati djeci priče, osim doma svojim klincima za laku noć. No, sada je ovdje bio cijeli 2. b razred Treće OŠ što je ipak nešto posebno.

Hvala rotaractovcima na pruženoj prilici uz nadu da će biti još puno takvih akcija diljem Međimurja – rekao je župan kojeg su djeca slušala s jednakom pozornošću kao i sve ostale članice koje su tekstove interpretirale do savršenstva što su učenici znali nagraditi pljeskom.

Osim Matiji Posavcu, pljeskali su oni i: Morani Kiš, Kristini Božić, Ivi Grašić i Tamari Đokić.

Pljeskali su oni i Blaženki Bašek Hunjadi iz Dječjeg odjela igraonice ‘Bamblek’ koja je s pregršt didaktičkog materijala učenicima približila saznanja o Zrinskima, Starom gradu Zrinskih i niz pojedinosti vezanih za Međimurje.

Učenici su bili prekrasni suradnici, a zavidno su znanje, na ponos njihove učiteljice Petre Kovač, pokazali u pjevanju te u poznavanju zemljopisnih pojmova što ih je pitao župan.

– Mi smo ovom manifestacijom odlučili približiti knjigu mališanima. Družili smo se uz knjigu ‘Bum Tomica’ koja nas na duhoviti način uči kako se ovi malci moraju i mogu brinuti za još mlađe. Ovim prvim našim druženjem htjeli smo im približiti čitanje kroz smijeh i prepričavanje – rekla nam je predsjednica Rotaract kluba Međimurje Morana Kiš.

Izrazila je posebnu radost što ih je u tome podržao i međimurski župan dodavši kako po prvi puta stvaraju povijest.

– Drago nam je, i hvala mu na tome, što je podupro našu manifestaciju, a još nam je draže što je u red s nama čitao učenicima – kazala je na kraju predsjednica koja je županu i Blaženki Bašek Hunjadi uručila zastavice kluba.

Druženje je završilo sa slatkišima i uspomenom s pregršt šarolikih balona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije