FOTO Dani županije donijeli polumaraton, stolni tenis i streličarstvo

Igor Goričanec iz Svete Marije iz Atletskog kluba Varaždina, pobjednik je prvog polumaratona Zrinski, utrke koju je organizirao Atletski klub Međimurje uz potporu i pokroviteljstvo Međimurske županije, a na sam dan Međimurske županije, 30. travanja.

Dionicu od 5 kilometara, utrku građana koja se održavala usporedno, prvi je prošao David Verli iz Cirkovljana. Trkački spektakl, organiziran u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopana poklon je svim trkačima kojih je na našem području iz dana u dan sve više, a više od 400 sudionika iz 4 države te sedam županija diljem zemlje bili su dio ovog organizacijski vrlo zahtjevnog natjecanja.

Događaj koji naspozicionira na karti onih koji uspješno organiziraju maratonske utrke i okuplja velik broj zaljubljenika u kretanje i rekreaciju, protekao je u izrazito pozitivnoj atmosferi kroz najljepše ulice našega grada.

Sportski dan nastavio se Streličarskim turnirom za Veliki pehar Nikole Zrinskog koji se tradicionalno održao u jutarnjim satima u jezeru Starog grada pod organizacijskom palicom Streličarskog kluba Katarina Zrinski.

Atraktivno je natjecanje okupilo brojne dionike koji su se srčano borili i skupljali bodove kako bi se plasirali u što viši rang ovog natjecanja. Raznolikost sportskih događanja u okviru Dana Međimurske županije, upotpunili su stolnotenisači u sportskoj dvorani LifeClass Terma Sveti Martin gdje je odigran uzvratni susret finala Europske Superlige između STK Starr i slovačkog protivnika SK Vydrany, koji je ovom prilikom uzeo naslov prvaka.

Spomenimo da su sportski vikend zaokružili mještani Selnice koji su se uključili orijentacijskim trčanjem i biciklizmom, te tradicionalna prvomajska biciklijada u Prelogu i Belicu s velikim brojem sudionika i ljubitelja zdravog načina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije