FOTO IZLOŽBA pokazala skriveno blago Međimurske županije

Sam dan Međimurske županije, 30. travnja, nakon niza manifestacija, događaja, turističke rute po Međimurju, ali i prijavka Zrinske garde u Hrvatskom saboru, zaključen je u predvečerje, izložbom fotografija u izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec.

Vrsni fotograf i istraživač Josip Horvat Majzek upriličio je pritom posljednji u nizu svojih uspjeha, u vidu 26. izložbe visoko kvalitetnih fotografija “Međimursko je”. Majzek je ovoga puta publiku upoznao sa svim onim bogatstvima i blagom Međimurja za koja mnogi nisu znali, a nalaze se na našem području.

Tako su se na platnu impozatne veličine 3 x 2,5 metra projecirale slike u kojima autor veliča naše rijeke Muru, Dravu i Trnavu, tri grada naše županije Čakovec, Prelog i Mursko Središće te 22 općine s njihovim kulturnim i prirodnim posebnostima.

Također, uz spomenuto, veliki zaljubljenik u floru i faunu prezentirao je mnoge biljne i životinjske vrste koje je ili iznimno teško fotografirati ili ih pronaći na njihovim prirodnim staništima. Poučnom se predavanju i projekciji od 273 fotografija, odazvale brojne Međimurke i Međimurci, kao i brojni štovatelji ljepota Međimurja regije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije