GRAD MURSKO SREDIŠĆE obilježava 20 godina svog postojanja

Ove godine Grad Mursko Središće obilježava i slavi 20 godina od proglašenja gradom te Dane grada, a ovog trenutka poznat je program održavanja prigodnih događanja, koji započinje u subotu 6. svibnja i traje sve do 20. svibnja.

Prvog dana u Križovcu od 15 do 19 sati, održava se ‘Kup grada’ u ribolovu, a zatim slijede veća događanja.

U petak 12. svibnja je u 17 sati Svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti podijeljena ‘Javna priznanja grada’, a potom od 20 sati slijedi koncert Mirka Švende Žige, te u nastavku Tomislava Bralića i Klape ‘Intrade’.

Svemu ovome prethodi otvorenje Ispostave Zavoda za Hitnu medicinu, što će se dogoditi u 11 sati u ulici Josipa Šajnovića.

Košarka, misa, sajam cvijeća

Subota 13. svibnja od 11 sati je u znaku košarke, a u nedjelju 14. svibnja u 10 sati u župnoj crkvi je Sveta misa za grad.

Slijedeće subote 20. svibnja, u 9 sati započinje ‘Sajam cvijeća, drveća i ukrasnog bilja, a u 11 sati gastronomska priredba ‘Što smo, kaj smo i kak kuhamo’.

Od 10 do 13 sati kroz grad će besplatno za ljudstvo voziti turistički vlakić.

Bez ulaznica

Čelnici grada, društva, udruge, ugostitelji, klubovi i žitelji pozivaju sve ljude na svečanosti upriličene za 20. rođendan, kako se to često kaže, najsjevernijeg hrvatskog grada, grada na rijeci Muri, kojoj je uistinu okrenut, jer sva događanja biti će na šetnici i lučici kraj Mure.

Sva događanja posvećena su i poklon su njegovim žiteljima, a njih je preko 6.000 koji žive u Murskom Središću, Štrukovcu, Križovcu, Peklenici, Sitnicama i Hlapičini i neće se naplatiti niti jedna ulaznica.

Gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i Dolores Vrtarić, uložili su ogroman trud pripremajući program koji uistinu trebaju svi žitelji prihvatiti i uživati u njemu.

Ako ne u svakoj priredbi, onda na onoj koja im je srcu najbliža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije