FOTO Dan škole u Kotoribi – obostrani pljesak za postignuto

Znam, negdje mjesta ima
Na svijetu u kojem živimo mi,
Još negdje sunca ima,
Gdje postoje još sni.

Neka cijeli ovaj svijet
Još sja u suncu,
Neka naša zemlja sva
Postane sretna,
Neka cijeli ovaj svijet
Zove se bajka,
Zelena i mirisna,
Cvjetna sva i nevina,
Livada iz sna.

U ovim stihovima sazdana je sva ljepota onoga kroz što su tijekom ove školske godine prošli učenici i zaposlenici OŠ ‘Jože Horvata’ Kotoriba, ali i njihovi roditelji koji su bili dio tima u ostvarivanju rezultata u stjecanju vještina i navika za neko dječje bolje sutra.

Pjesmu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ su roditeljima u punoj sportskoj dvorani otpjevali pjevači iz velikog i malog školskog zbora, a kasnije su među njih stali i učitelji. Uslijedio je pljesak s tribina, ali i pljesak onih koji su bili izvođači skladbe. Svima njima je dirigirala profesorica glazbene kulture Klaudija Vidović.

Što je tome prethodilo? Osvrt na rezultate rada na minuli školski period o kojima je govorila ravnateljica škole Snježana Matoš, prof. pobrojivši područja učeničkog rada gdje su se učenici posebno isticali, a to je bilo od pjesme, preko prezentacije znanja u različitim nastavnim područjima pa do sporta. Istaknula je one najbolje kao i njihove mentore koji su primjerno nagrađeni.

Uslijedio je potom kulturni program prožet recitacijama, pjesmicama, pjesmom, plesom, svirkom. Bilo je to nadmetanje kreativnosti svakog razrednog odjela i grupe ponaosob. Program je bio izuzetno bogat jer se njime slavio i Majčin dan pa je bio prožet divnim i dragim porukama za najljepša i najdraža bića na svijetu.

Spomenut ćemo lijepu gestu članica Društva ‘Naša djeca’ Kotoriba koje su majkama na ulazu u školsku zgradu dijelile rukom izrađene cvjetiće od krep papira kao čestitku za Majčin dan, ali i sjećanje na ovaj događaj. U školskom holu bila je priređena izložba rukotvorina učenička članova Učeničke zadruge ‘Mura’.

Događaj su uveličali općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki i predsjednik OV Zoran Radmanić, a tu je bio i dio umirovljenih učitelja škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije