Vijesti / Društvo
Društvo
'MURA' MURSKO SREDIŠĆE Dramska sekcija staru slavu vraća

'MURA' MURSKO SREDIŠĆE Dramska sekcija staru slavu vraća

Svojevremeno je Dramska sekcija KUD-a 'Mura' Mursko Središće bila lučonoša kulturnog života u Gradu Mursko Središće, a vrhunce je bilježila ili doživljavala na Uskrsni ponedjeljak i na blagdan Stjepana prvomučenika (Štefanje), kada je na svoje predstave privukla ili dovela više stotina posjetitelja ili gledatelja.

Dvorana Kina 'Rudar' tih je dana bila pretijesna da primi sve one koji su htjeli vidjeti i čuti što im je to pripremila sekcija koju je vodila ondašnja učiteljica Marija Jambrošić. Kako to biva u Hrvata, i toj lijepoj priči došao je kraj, što zbog zdravstvenih, što zbog međuljudskih odnosa sekcija je prestala s radom, a time samim i kulturni, odnosno dramski život u gradu na Muri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, plamen nije ugašen i premda tinjajući budio je nadu u povratak dramske sekcije na scenu te je minule 2016. godine oganj potpaljen, a kreativan i radišan Bojan Bračko ga je zapalio, okupivši ljude i tako započeo novu povijest dramske sekcije, koja želi svojim sumještanima ponuditi zabavu na koju su bili naviknuti.

Osim Štefanije Žganec, sve su to novi ljudi i članovi sekcije, koji neumorno uvježbavaju igrokaz koji će javnosti predstaviti na 'Danima Peklenice' u nedjelju, 26. lipnja ove godine u Domu kulture u Peklenici s početkom u 17 sati.

Zbog potpune rekonstrukcije bivšeg kina 'Rudar' u Murskom Središću, sekcija probe održava u Peklenici i to dva puta tjedno. Uvježbava se komedija 'Na smrtnoj postelji' autora Stjepana Škvorca, a radnja se odvija 60-tih godina prošlog stoljeća.

Tema je gotovo specifična za Međimurje, a to je 'herbija' koja u obitelji izaziva brojne nesuglasice i probleme. U svakom slučaju zanimljiva predstava, a ekipa koju je Bračko sastavio, jamstvo je za dobar provod svih onih koji će je doći premijerno, a potom vjerujemo i više puta doći pogledati.

Scenografiju i režiju potpisuju Bojan Bračko i Mario Nerer. Inspicijentica je Roberta Barat, a majstor zvuka je Slavko Bregović. Uloge tumače Marina Rajf, Bojan Bračko, Jelena Moharić, Mario Nerer, Štefanija Žganec, Štefica Hrastić, Roberta Barat, Melita Nađ i Josip Rob, a u pričuvi su Denis Halas i Meri Tarandek.

Svi oni pozivaju sumještane i prijatelje dobrih događanja na predstavu koja će im ostati u sjećanju, a njima dati poticaj za daljnji rad na kulturnom području koje vapi za ovakvim sekcijama i predstavama.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!