OBITELJ JAKOPIĆ zahvaljuje svijetu

Najstariji obiteljski zapisi svjedoče stogodišnju strpljivost i širinu duha u prihvaćanju svih uspjeha i neuspjeha naraštaja prije i poslije pradjeda Filipa. Priznanja u stara vremena dolazila su rijetko, ali neuspjesi su uvijek okupljali i snažili obitelj.

>>> DECANTER Svjetska vinska priznanja dobili Jakopić, Štampar i Cmrečnjak

Pogled i jaka vjera u sutra rasli su na samozatajnosti i velikom poštovanju prema tradiciji i radu čiji su plodovi postajali sve vidljiviji sredini te radost mladim i starim Jakopićima. Kad smo na prvom katalogu vinarije hrabro istaknuli poruku “Umjetnost stvaranja vina”, obitelj je znala da nam za tu tvrdnju treba potvrda istinskog autoriteta.

Iako se u sauvignonu ostvarujemo decentnom kreacijom koja u punini odražava zemlju i strast osoba koje ga stvaraju, u rajnskom rizlingu kraljevskim izdanjem našeg vinograda, a u silvancu zelenom vinom elegantne svježine i prozračne đezerske duše, tek smo graševinom stvorili postojano vino s međimurskim identitetom i potkom stoljetne tradicije obitelji.

Kad nam se 2015-te dogodila izborna berba prosušenih bobica, spoznali smo kako je rođena tekuća ljubav i oda zahvalnosti našim precima i prijateljima. Nedostajala je samo objektivna potvrda da nam se posrećilo veliko vino. Prije nekoliko dana na naše imanje stiglo je priznanje svijeta sažeto u Decanterovu platinastu medalju iz Londona.

Sve odjednom ima drugi smisao i vrijednost, a od svega najglasnije i najhitnije imamo se potrebu zahvaliti nebu, prijateljima i ocjenjivačkom panelu Decanter World Wine Awards. (Obitelj Jakopić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije