Vijesti / Društvo
Društvo
VELIKA FEŠTA Sve je spremno za početak Dana šibe i ribe u Kotoribi

VELIKA FEŠTA Sve je spremno za početak Dana šibe i ribe u Kotoribi

Posljednji vikend svibnja u Međimurju je već 14. godinu za redom rezerviran za tradicionalnu turističko-gastronomsku manifestaciju 'Dani šibe i ribe'. U posljednje je dvije godine ovaj izložbeno prodajni sajam, na kojem posjetitelji mogu razgledati i kupiti predmete od šibe, rukotvorine, autohtone proizvode te kušati domaće riblje specijalitete, nadišao lokalne okvire.

>>> DANI ŠIBE I RIBE uz šaran na rašljama, besplatni vlak i koncert Vatre

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To potvrđuje i sve veći broj posjetitelja, izlagača i gostiju koji su svojim dolaskom iz različitih krajeva lijepe naše i inozemstva omogućili da 'Dani šibe i ribe' prerastu u najvažniju turističko-gastronomsku manifestaciju donjeg Međimurja, no i šire. Osim što je ova dvodnevna manifestacija točka spajanja sjevera, juga i istoka Hrvatske, njezinu međunarodnu prepoznatljivost potvrđuje i suradnja sa slovenskim gradom, Hotizom.

Ideja o pokretanju poznate kotoripske manifestacije rodila se ne tako davne 2004. godine na inicijativu tadašnje predsjednice Turističke zajednice Općina Kotoriba, Bernarde Habuš.

Iako Turistička zajednica općine Kotoriba danas više ne postoji, san o pretvaranju 'Dana šiba i riba' u nezaobilaznu turističku atrakciju konačno je dosanjan. Upravo zahvaljujući neiscrpnom angažmanu vodećih osoba općine Kotoriba, Ljubomira Grgeca i Roberta Ujlakija kao i žitelja Kotoribe, ova je manifestacija dokazala da, unatoč izostanku županijske institucionalne potpore, kotoripski 'Dani šibe i ribe' prometnuli su se u nezaobilaznu nacionalnu i međunarodnu manifestaciju.

Ovogodišnji nam, 14. po redu, 'Dani šibe i ribe', oplemenjeni novim sadržajem, tako donose "ribijadu" (priprema ribe od strane kotoripskih udruga) uz nastup CICA te večernji koncert grupe Vatra koji je, kao i svi ostali glazbeni sadržaji, besplatan za posjetitelje.

U nedjelju od podneva posjetitelji na djelu mogu vidjeti majstore pletenja korpi od šibe, isprobati lov ribe u bazenu te posjetiti izložbeno-prodajni sajam rukotvorina, poljoprivrednih i autohtonih proizvoda.

Nakon kulturno-umjetničkog programa goste će zabavljati Bosutski bećari. U cijeloj priči važan dio je i ugostiteljska ponuda, u kojoj se izdvaja kotoripski specijalitet - šaran na rašljama. Za sve zainteresirane posjetitelje, općina je organizirala i poseban vlak Varaždin-Kotoriba koji je besplatan za sve putnike.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!