SLAVENSKI BRILJIRAO Zlatne nagrade za zbor iz Čakovca

U Karlovcu je 20. svibnja 2017. u Gradskom kazalištu Zorin dom, održano 2. Međunarodno natjecanje ‘Aurora Cantat 2017′. Organizatori su bili Hrvatska udruga zborovođa i Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora – Karlovac, a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca.

Veoma brojno natjecanje uz nastup čak 39 zborova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske koji su se natjecali u 4 kategorije. Međimurje je u tom natjecateljskom dijelu imalo čako dva predstavnika i to: Žensku vokalnu skupinu KUU “Veseli Međimurci” i Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”, oboje iz Čakovca.

Naši pjevači u veoma jakoj i kvalitetnoj konkurenciji u kojoj se na osnovu osvojenih bodova osvajaju brončane, srebrne i zlatne nagrade ostvarili su izvrsne rezultate.

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” osvojio je dvije Zlatne nagradenastupajući u kategoriji folklorne i duhovne glazbe. Treba istaknuti da su pjevači “Slavenskog” bili nadomak ulaska u “Grand Prix” natjecanja u koji ulaze najbolji zborovi u svakoj kategoriji jer su u kategoriji Sakralne glazbe od 12zborova osvojili 2. mjesto, a u kategoriji folklorne glazbe od 23 ansamblavisoko 3. mjesto.

Dirigentica “Slavenskog” Senka Bašek-Šamec primila je posebno priznanje za umjetnički dojam koje je međunarodni ocjenjivački odbor dodijelio nekolicini dirigenata na ovom natjecanju.

Pjevačice i pjevači Slavenskog već 3. lipnja odlaze na Međunarodno natjecanje zborova u Tuzlu (Bosna i Hercegovina) gdje će zastupati boje Hravtske u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije