FOTO U Termama Sveti Martin održan Wine & Gastro Urban Night Show

U petak, 19. svibnja s početkom u 20:00 sati u LifeClass Termama Sveti Martin su se u Hotelu Spa Golfer okupili ponajbolji međimurski vinari koji su na vrlo kreativan i zanimljiv način pokazali svoja kulinarska umijeća u pripremi tradicionalnih međimurskih jela.

Međimurje kao destinacija koja se na nacionalnoj razini brendirala kao vinorodna županija upravo kroz ovakve manifestacije dokazuje koliko se njeguje trud, briga i ljubav prema ‘trsu’. Svi znamo da su međimurski vinari izvrsni u pripremi vina, no nije baš poznato kako se snalaze za kuhačom, tako da su u trosatnom showu imali mogućnost prezentirati vlastitu kreativnost, maštu, snalaženje ali i brzinu u kuhinji.

Sve se to odvijalo uz budno oko članova žirija kojima, baš kao ni prošle godine, nije bilo nimalo lako izdvojiti najuspješnije jelo i tim. Članovi žirija bili su: Slađana Herman, Anika Kocijan i Aleksandra Belše iz Terma Sveti Martin, Branimir Tomašić iz restorana Male Hiže, te Marko Palfi iz restorana Mundoaka. Žiri je trebao dodijeliti svakoj od ekipa ukupnu ocjenu koja se sastojala od sljedećih stavki: okus (5 bodova), izgled (3 boda), kreativnost (2 boda), te na kraju timski rad (1 bod).

Da bi cjelokupna večer ostala u ludom i nezaboravnom sjećanju pobrinuo se naš neponovljiv Mirko Fodor, pod čijom je voditeljskom palicom sve proteklo u ludom smijehu i zabavi a pošto ništa ne može proteći bez dobre mjuze, rock band Soul Fingers ostavio je dobar glazbeni utisak.

Uza sve to, kao šećer na kraju valja također spomenuti i naše poznate i slavne koji smo srdačno ugostili te su sudjelovali zajedno sa našim kandidatima u pripremi vrhunskih delicija. Od poznatih tu je bila poznata beogradska glumica Vesna Čipčić, koju znamo po ulozi u TV seriji Vruć vetar iz 80’tih i Žikina dinastija, zatim poznati hrvatski bariton Ronald Braus, dvije poznate glumice iz hrvatske telenovele Zlatni dvori: Petra Kraljev i Petra Dugundžić, te dvije dame iz susjedne nam Slovenije, Valentina Jančić i Učka Fartelj.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno šest ekipa koji su trebali pripremiti barem po jedan tanjur za kušanje žiriju. Svaka ekipa dobila je “košaricu” namirnica za kuhanje koje su se sastojale od: svinjetine – lungić, prosa – kaše, šampinjona, šparoga, špeka, jabuka, krušnih mrvica, kiselog vrhnja, luka, češnjaka, seta začina: sol, papar i sl. Prva natjecateljska ekipa bila je vinarija Horvat, druga vinarija Jakopić, Kerman, Novak, treća vinarija Dvanajšćak-Kozol, Hažić, četvrta vinarija Kocijan, Frančić, peta vinarija Medenjak, Munderov breg, te šesta vinarija Preiner, Kocijan, Jakopić.

Turistička zajednica Međimurske županije i Terme Sveti Martin organizatori su ovog kulinarsko – glazbenog spektakla, prigode koja spaja tri elementa u neponovljiv doživljaj svakog pojedinca, a koji je ujedno i after party prvog dana IX. Festivala Pušipela. Sve je prošlo u jako veselom štimungu te vrhunskoj zabavi koja je trajala dugo u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije