PALOVEC U strahu smo za djecu, kraj igrališta jure više od 100 km/h

U našu redakciju javila se čitateljica koja želi ukazati na veliki problem u Palovcu. – U desetak navrata obratili smo se policiji s informacijom da se na početku, odnosno kraju Glavne ulice u Palovcu kod Strelca, voze automobilima više od 100 na sat, a ograničenje je 50.

U blizini se nalazi i dječje igralište i u strahu smo za živote naše djece. Apeliramo na policiju da što hitnije nešto poduzme po tom pitanju – napisala je.

Odgovor smo potražili u PU međimurskoj gdje glasnogovornik Radovan Gačal kaže kako su upoznati s problematikom na koju ukazuje čitateljica.

Sukladno raspoloživim tehničkim i ljudskim potencijalima policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u okviru svojih redovnih zadaća obavljaju nadzor brzine kretanja vozila na spomenutoj relaciji te pritom poduzimanju preventivne i represivne aktivnosti.

Nadzor brzine kretanja vozila obavljaju se stacionirano i mobilno, koristeći pritom najčešće motocikle te povremeno i specijalizirano civilno vozilo tzv. ‘presretač’. Za sve vozače za koje se nadzorom utvrdi da upravljaju vozilima nedopuštenom brzinom, kao i u slučaju utvrđivanja drugih prekršaja, poduzimanju se zakonom propisane mjere i radnje – kaže Gačal.

Iz policije upućuju apel svim vozačima motornih vozila na potrebu poštivanja prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na poštivanje brzine kretanja. Gotova svaka treća prometna nesreća na međimurskim prometnicama u protekloj godini prouzrokovana je zbog nepropisne ili neprimjerene brzine.

– Suradnja građana i policije jedan je od osnovnih segmenata koji uvelike doprinose poboljšanju stanja sigurnosti, dok je zadovoljstvo građana najvažniji kriterij vrednovanja uspješnosti policijskog rada, stoga još jednom zahvaljujemo Vašoj čitateljici na ukazanoj problematici – rekao je glasnogovornik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije