NAJ POLICAJAC Damir i Vjeran pronašli nestalu djevojku i vratili je obitelji

Međimurski internet portal eMedjimurje.hr i Policijska uprava međimurska treću godinu zaredom pokreću zajedničku akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom ‘Više sigurnosti, manje zabrinutosti’.

Ovom akcijom približava se rad policije svim građanima i oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada. Više o tome kako možete poslati pohvalu niže u članku.

Policajac godine birat će se za svaku tekuću godinu na temelju prijedloga/pohvala građana, kao i na osnovu prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske za iznimna dostignuća u radu njihovih službenika.

Članci će se objavljivati nedjeljom u prijepodnevnim satima, a za svaki pojedinačni članak moguće je glasati/’lajkati’ tjedan dana. Policijski službenik, odnosno priča koja će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše ‘lajkova’, bit će proglašen policajcem godine.

Danas donosimo priču o policijskim službenicima Policijske postaje Čakovec Damiru Klobučariću i Vjeranu Topolnjaku.

Policijski službenici Damir Klobučarić (30) – kontakt policajac zadužen za Pribislavec i Orehovicu i Vjeran Topolnjak (27) – vođa ophodnje u Policijskoj postaji Čakovec 11. svibnja pamtit će kao jedan od najljepših dana u policijskom poslu. Pronašli su živu i zdravu 15-godišnju djevojku iz Totovca koja je otišla od kuće. No, na početku priče nije sve izgledalo tako lijepo.

Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest da se 11. svibnja oko jedan sat nakon ponoći iz obiteljske kuće u Totovcu, u nepoznatom smjeru udaljila mlada djevojka. Obitelj se zabrinula i sve prijavila policiji koji su im u tim teškim trenucima bili jedina nada. Toga jutra Damir iz Svetog Martina na Muri i Vjeran Nedelišća radili su u ophodnji i odmah kao i ostale kolege iz PU međimurske krenuli su u potragu za nestalom 15-godišnjakinjom iz Totovca.

Prvo su obišli područje od Ivanovca prema Totovcu, šljunčaru, polja, šumarke, ali bez rezultata. Potom, su nakon kraćeg razmišljanja odlučili pretražiti nekada popularno kupalište “Totomore”. Prvo su obišli jezero, a potom su krenuli pretražiti napušteni i devastirani objekt restorana. Već su skoro odustali, pošto djevojku ni u objektu nisu uspjeli pronaći, ali zahvaljujući njihovoj temeljitosti i upornosti uočili su prislonjene ljestve koje su vodile na manji, sakriveni dio tavanskog prostora.

Odmah su pomislili to bi moglo biti to. Takvo skrovište idealno je da se neko u njemu pritaji. Damir se odlučio popeti i prisjeća se kako su se ljestve dobrano tresle, ali nije odustajao. Kada se uspio popeti, u zamračenom kutku omanje tavanske prostorije ugledao je sklupčanu djevojku, živu i zdravu.

– Neopisivo je to zadovoljstvo i velika sreća kada se pronađe mlada djevojka za kojom tragaju svi policajci, a ti si je pronašao, te na veliko olakšanje, nakon kraćeg uobičajenog razgovora u policijskoj postaji, predao roditeljima – ističe međimurski “Bobby” – Damir Klobučarić.

U priči o policajcima Damiru i Vjeranu svjedočili smo o napetim i stresnim situacijama ovog posla. No, sve se to brzo zaboravi kada priča ima sretan kraj, baš kao ova naša. Bravo za policijske službenike PP Čakovec koji su primjer da je njihov posao prvenstveno zaštita i sigurnost građana.

Način glasovanja:

Nakon objave svakog prijedloga/pohvale na stranicama internetskog portala eMedjimurje.hr, građani tj. posjetitelji portala svojim će Facebook ‘lajkovima’ unutar članka neposredno birati svog policajca godine. Članak će se objavljivati nedjeljom u 10 sati i glasovanje traje do sljedeće nedjelje u 10 sati, dakle za svaki pojedinačni članak moguće je glasovati tjedan dana. Nakon završetka tjednog glasovanja radi se ‘screenshot’ i prikupljeni glasovi do tada smatraju se važećim.

Posljednji članak objavit će se početkom mjeseca rujna 2017. godine. Kao što smo već napomenuli, policijski službenik koji će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše ‘lajkova’, bit će proglašen službenikom godine. Ukoliko bi dva ili više prijedloga prikupili jednak broj glasova, pobjedu bi ostvario onaj službenik, tj. događaj koji bi imao najviše pregleda (podatak dostavlja internetski portal eMedjimurje.hr). Svoje pohvale i prijedloge građani mogu slati na emailove: info@emedjimurje.hr ili medjimurska@policija.hr.

Kada se članak objavljuje? Nedjeljom u 10 sati.

Do kada traje glasovanje? Traje 7 dana, tj. do sljedeće nedjelje u 10 sati, nakon čega se bilježi broj ‘lajkova’.

Koji glasovi se broje? Broje se isključivo Facebook ‘lajkovi’ unutar objavljenog članka.

Na koji način glasovati? Isključivo klikom na Facebook tipku ‘Sviđa mi se’ (pri vrhu ili dnu članka).

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnog priznanja upriličit će se tijekom održavanja svečane akademije Policijske uprave međimurske povodom obilježavanja ‘Dana policije’, krajem mjeseca rujna 2017. godine.

Najnovije