MAŽORETKINJE NEDELIŠĆA na državnom prvenstvu osvojile srebro i dvije bronce

Mažoretkinje Nedelišća su od 26. do 28. svibnja 2017. sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Novom Vinodolskom zajedno s timovima iz cijele Hrvatske.

Nedelišćanke su se na prvenstvu predstavile s 4 natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) i ukupno 65 mažoretkinja. Natjecale su se u kategoriji kadetkinja, juniorki i seniorki sa štapom, zatim u sve tri dobne kategorije sa pomponima te u neformacijskom dijelu, sa seniorskom solo i duo koreografijom.

Osim natjecateljskog dijela prvenstva, vikend je obilježio i niz svečanih, zabavnih i neformalnih događanja pa je tako prvi dan organiziranmažoret party na kojem su mažoretkinje imale priliku družiti se s kolegicama iz ostalih timova, adrugi dan je završio show programom i izborom za miss u kojem je Nedelišćanke predstavila Martina Železnjak.

Drugi dan prvenstva započeo je tradicionalnim prijemom predvodnica i voditelja timova kod gradonačelnika Novog Vinodolskog, a nastavljen je sa svečanim otvaranjem i postrojavanjem svih sudionika prvenstva u raznobojnim odorama nakon kratkog defilea kroz centar grada.

Nedelišćanke su izuzetno zadovoljne svojim rezultatima, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu sudjelovale su sa najviše mažoretkinja ikadte su se po prvi puta natjecale u juniorskoj kategoriji.

Mlađe kadetkinje su u kategoriji pomponi osvojile peto mjesto, Ivona Galić sa solo koreografijom bila je sedma, a duo Tena Treska i Berta Bregović osvojile su peto mjesto.

Starije kadetkinje su u najbrojnijoj kategoriji prvenstva u kategoriji kadetkinje štap drugu godinu zaredom osvojile brončanu medalju, juniorke su osvojile četvrto mjesto u kategoriji sa štapom dok su u pomponima osvojile srebrnu medalju.

Seniorke su u kategoriji sa štapom bile pete, a u pomponima su osvojile također broncu. Mažoretkinje Nedelišća na prvenstvu su osvojile ukupno tri pehara u tri različite dobne kategorije, a svake se godine u Nedelišće vraćaju sa sve više medalja.

Nakon kratkog odmora mažoretkinje kreću sa pripremama za brojne dogovorene nastupe koji slijede tijekom ljeta, a seniorke se već lagano pakiraju za svoju drugu plesnu turneju u Francuskoj u srpnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije