‘PUTOVANJE KROZ POVIJEST’ 15 mladih umjetnika prezentiralo svoje radove

Grad Mursko Središće na razne načine ulaže u razvoj, rad i sportske aktivnosti djece i mladih na području grada, ali i šire.

Osim poticanja na udruživanje i uključivanje u sportske klubove, kulturna društva i udruge grad ujedno u skladu sa proračunskim sredstvima potpomaže u sufinanciranju maturalnih putovanja, izleta, školske kuhinje, članarine u Gradskoj knjižici i čitaonici, boravka djece u dječjim vrtićima.

Na području grada nalazi se preko 30-tak udruga u kojima su aktivno uključena djeca i mladi. Udruge s područja grada kroz svoje djelovanje potiču djecu na slobodno izražavanje, kvalitetniju komunikaciju, ispunjavanje svojih obaveza.

Likovna udruga ‘Izvor’ Mursko Središće jedna od brojnih udruga koja u svoje djelovanje aktivno uključuje djecu i mlade, jučer je predstavila mlađu generaciju likovnih umjetnika s područja Grada Mursko Središće.

Predsjednica Udruge je Tatjana Kraljić, koja uz svoju desnu ruku i prijateljicu Aleksandru Mikulaj provodi od početka školske godine malu likovnu školu u Područnoj školi u Peklenici.

Projekt ‘Putovanje kroz povijest’, za koji su odobrena značajna sredstva temeljem Javnog poziva za udruge, provodio se godinu dana i sudjelovalo je 15-tak polaznika Područne škole Peklenica. U roku godine dana likovnjaci su obradili 5 tema; Maje i Inke, Grčka, Egipat, Japan i jedan manji dio Baroka.

‘Ovo je još jedan u nizu projekata koje provodi Likovna udruga. Osmislili smo četverogodišnji program/projekt u kojem ćemo polaznike male likovne škole upoznati sa svim tehnikama crtanja, i nadalje im omogućavati slobodno izražavanje kroz slikanje, jer mi to možemo i upravo to činimo’, istaknula je predsjednica Tatjana Kraljić, koja se ujedno zahvaljuje svojoj prijateljici i članici Likovne udruge Aleksandri Mikulaj na podršci i trudu koji je uložila da se ovaj projekt pokrene, održi i naravno nastavi.

Radovi polaznika male likovne škole biti će izloženi u Područnoj školi Peklenici do kraja školske godine, a nakon toga se izložba seli u Gradsku upravu.

‘Najiskrenije Vam čestitam i zahvaljujem na predanom radu i trudu koji ste uložili u obrazovanje mladih ljudi. Vaš rad prepoznati je na cijelom području Međimurske županije, ali i van Međimurja.

Grad će vam i nadalje pomagati u daljnjem provođenju projekt, jer želimo da se mladi sve više uključuju u društveni život grada’, istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Učenici su zajedno sa svojim učiteljima pripremili kulturno – umjetnički program u kojem su sudjelovali Sara Debelec sa scenskom igrom, Fran Horvat i Ema Horvat sa pjesmom ‘Kotićek’, Mateo Drk sa recitacijom ‘Na bejlu nedelu’, Anamarija Turk otpjevala je međimursku pjesmu ‘Mamica su štrukle pekli’, te Nika Maltarić, Lorena Kovačić, Nina Ter i Martin Murković izveli su program na gitarama.

U znak zahvale i predanog rada sa djecom gradonačelnik je polaznike likovne radionice i njihove mentorice počastio sa jednodnevnim ulaznicama u Termama Sv. Martin, a područnoj školi Peklenica donirao je sportske rekvizite za lakše provođenje tjelesnog odgoja.

Otvorenju likovne izložbe odazvali su se i predsjednica Mjesnog odbora Peklenica Ivana Maltarić, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić.

Polaznici likovne škole su: Teo Tomašić, Antun Sršan, Fran Horvat, Karla Vuk, Lorena Kovačić, Marija Hatlek, Ema Horvat, Lea Kukan, Taisa Tomašić, Melani Širok, Manuela Jezernik, Nika Maltarić, Anamarija Turk, Magdalena Sršan i Ivan Mikulaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije