SLUK Pinklecima u Zadru četiri nagrade

Na 26. susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske (SLUK) koji je od 1. do 4. lipnja održan u Zadru, Pinkleci iz Čakovca osvojili su četiri nagrade – jedna za najbolju kostimografiju (Dunja Vuković za predstavu S razlogom) i tri za najbolju glumu-animaciju – Mario Jakšić, Petar Atanasoski i Bruno Kontrec za ulogu Veljka u predstavi S razlogom.

SLUK kao mjesto susreta najboljih predstava hrvatskih profesionalnih lutkarskih kazališta imao je, i danas ima važnu ulogu u promicanju umijeća lutkarstva, ali istodobno je prilika za sučeljavanje pogleda i stajališta, susretište stvaralaca, kolega i dobrih prijatelja.

SLUK je natjecateljski festival, pa je pozornost usmjerena na umjetničke domete izabranih predstava. Tijekom godina SLUK je sve uspješniji i bolji, sadržajem dakako, pa je postao neizostavan na hrvatskoj lutkarskoj sceni, a rado ugošćuje kazališta iz susjednih zemalja. Festival je prošao različite organizacijske mijene, ali je ostao mjesto susreta najboljih lutkarskih ostvarenja u državi.

Nakon što je dramaturginja Ana Prolić izabrala osam predstava za natjecateljski dio programa ovogodišnjeg, 26. susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske stručni žiri u sastavu Jasminka Mesarić – predsjednica, Robert Raponja i Olga Vujović je odgledao sve predstave i odlučio o nagradama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije