FOTO Bojan i Petko posjetili i razveselili djecu iz MURID-a

Poznati pjevač i zvijezda tv-showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ Bojan Jambrošić te poznati tv i radijski voditelj Dalibor Petko u ponedjeljak su posjetili MURID – Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Kako je naglasila predsjednica MURID-a Silvija Pucko posjet nije veliko iznenađenje jer je Bojan Jambrošić novčanu nagradu od pobjedu u jednoj epizodi “Tvoje lice zvuči poznato” donirao čakovečkoj udruzi. Poznati čakovečki pjevač tijekom karijere je uvijek pokazivao da nije zaboravio svoj grad i kraj iz kojeg dolazi, a sada je to potvrdio još jednom.

U znak zahvale djeca iz MURID-a snimila su spot koji je vrlo brzo postao viralan te zapao za oko Dalibora Petka, te su obojica najavila kako će iz prve ruke saznati tko i što je MURID. I Jambrošić i Petko su bili ugodno iznenađeni organizacijskom posloženošću MURID-a.

Obojica su izjavila kako često posjećuju razne udruge, ali ovakav sustav nisu nigdje doživjeli. Izrazili su zadovoljstvo viđenim, poželjeli sreću u danjem radu te poručili kako je ovo početak jednog divnog prijateljstva koje će biti nadograđeno budućim suradnjama.

Silvija Pucko se zahvalila i na posjetu i na donaciji jer, kako je naglasila, stigla je u pravo vrijeme – onda kada su zaškripale financije. Naime, očekivana sredstva iz drugih izvora su izostala i doslovce svaka kuna je puno značila.

MURID je organizacija koja se bavi ranim probirom, dijagnostikom i terapijskim radom s djecom s određenim razvojnim rizicima. – MURID je udruga koja radi 12 sati dnevno s djecom. To nas izdvaja od sličnih udruga i diže na profesionalnu razinu. Kod nas radi osmero zaposlenika, sve su to stručni kadrovi; psiholozi, logopedi, rehabilitatori, radni terapeuti i fizioterapeuti. Nastojimo biti nadomjestak institucijama koje ovakve usluge ne pružaju – kazala je Pucko.

U tjednom tretmanu kroz MURID prođe preko 100-tinjak djece, a još oko 300-tinjak djece se godišnje javi u savjetovanje. Osim Međimuraca u čakovečku udrugu dolaze djeca i roditelji iz drugih županija sjeverne Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije