FOTO U Zagrebu održano 22. Međimursko prošćenje

Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba brine o očuvanju identiteta i kulturne baštine najsjevernije hrvatske županije, a samim time okuplja Međimurce i prijatelje Međimurske županije u Zagrebu.

Članovi društva aktivno rade od samog osnutka 1936. godine, od kada svojim aktivnostima okupljaju mnoge gospodarstvenike, znanstvenike, kulturnjake, političare i akademike koji su na svim poljima aktivni u promociji svog rodnog kraja, kao i 40 tisuća Međimuraca iz nekoliko generacija koji žive u našem glavnom gradu.

Jedna od takvih aktivnosti održana je prošlog tjedna, kada je prvo održana godišnja izvještajna skupština društva, nakon čega i sveta misa u okviru tradicionalnog, 22. Međimurskog prošćenja.

Još jedna uspješna godina Zavičajnog Društva Međimurja u Zagrebu!

Skupštini su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik društva dr.sc. Danijel Režek, predsjednik Izvršnog odbora Matija Kikelj, predsjednica Uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban te mnogi članovi i članice spomenutog društva.

Niz manifestacija koje održavate i svake godine oplemenjujete novim idejama, svakako su na ponos svih nas koji ih rado posjećujemo i pratimo. Radite i gradite uspješnu sliku Međimurja u Zagrebu te stvarate svojim uspješnim radom pozitivnu percepciju našeg kraja u javnosti na što sam izrazito ponosan“, rekao je međimurski župan prilikom svog obraćanja nazočnima.

Na samoj skupštini predsjednik Odbora izvijestio je nazočne o radu u proteklom periodu. “Vjerujem da će kroz nastavak našeg rada, doći i do pomlađivanja Skupštine Društva, kako bismo nastavili svoju djelatnost i plodonosan rad”, naglasio je Kikelj.

Bitno je napomenuti da su na skupštini imenovani i novi članovi Izvršnog odbora Društva – Damir Smrtić, Grga Jelinić, Agneza Pospiš, Karlo Radmanić, Davorin Radošević, Neven Kočila, Ljudevit Fuš, Ivan Lehki i Matija Kikelj.

Zavičajno Društvo Međimurja ove godine slavi obljetnicu Društva, velikih 80 godina rada u Zagrebu te ćemo ove godine objaviti monografiju koja će biti na ponos svima“, najavio je predsjednik Režek. Samu skupštinu svojim nastupom oplemenili su zborovi KUD Žumberak i KUD Nikola Tesla.

U nedjelju pak je u okviru 22. Međimurskog prošćenja održana sveta misa uz direktan prijenos na HRT1 u zagrebačkoj prvostolnici, koju je predvodio prebendar Prvostolnog kaptola Juraj Kolariću pratnji brojnih svećenika rodom iz Međimurja.

Misnom slavlju pridružili su se uz predstavnike Zavičajnog društva, župan Posavec, pripadnici Zrinske garde Čakovec na čelu s predsjednikomAlojzijem Sobočancem te gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Prigodnim izvedbama misno slavlje su oplemenili Mirko Švenda Žiga te članovi KUD-a Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije