Vijesti / Društvo
Društvo
NAŠ PONOS Ovi međimurski učenici dobivaju Oskar znanja!

NAŠ PONOS Ovi međimurski učenici dobivaju Oskar znanja!

Kao i prethodnih i ove će godine najboljim srednjoškolcima i osnovcima biti dodijeljen Oskar znanja, piše Srednja.hr.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje učenicima koji su na državnim natjecanjima bili prvaci i/ili na međunarodnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Nagradu dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnja dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 29. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Sljedeći dan, 30. lipnja 2017. godine u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.

Iz Međimurske županije Oskar znanja primit će: Tina Čatlaić, učenica 2. razreda Gimnazije Josip Slavenski Čakovec - državna prvakinja u natjecanju iz hrvatskog jezika (voditelj Mirjana Vidović), Martin Josip Kocijan, učenik 1. razreda čakovečke Gimnazije dobit će dva Oskara znanja - za prvo mjesto u matematici (voditelj - Ljubica Blažinčić) i za natjecanje u informatici (voditelj Miljenko Blažeka), Domagoj Smolić i Josip Nino Pleh, učenici Tehničke škole Čakovec Oskar će dobiti za natjecanje iz fizike (voditelj - David Štampar), učenica 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sara Tušek dobiva Oskar za postignuća u natjecanju iz kemije (voditelj - Davorka Majetić), državna prvakinja iz biologije Julija Jelena Toplak, učenica 3. razreda Srednje škole Prelog (voditelj - Mišo Rašan), učenica 2. razreda čakovečke Gimnazije Ivona Marciuš državna je prvakinja iz povijesti (voditelj - Verica Mutvar), Oskar će primiti i najbolji na državnom iz povijesti, Luka Šafarić, učenik 8. razreda OŠ Štrigova (voditelj - Željka Trupković), Vilim Srnec, učenik 7. razreda OŠ Nedelišće za natjecanje mladih tehničara (voditelj - Smiljana Colar) te učenik 5. razreda II. OŠ Čakovec - Samuel Sobočan – primjena algoritama (voditelj - Gordan Bartolić).

Međunarodna natjecanja:

Srednjoeuropska matematička olimpijada, Austrija, 2016.
– ekipa osvojila prvo mjesto, a njoj je bio Lukas Novak, 4. razred SŠ, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, mentorica Štefanija Požgaj

International Conference of Young Scientists – ICYS, Stuttgart, 2017.
– Environmental Sciences, zlatna medalja, Lucija Marković i Eva Perčić, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, mentorica Željka Kadi

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!