NAŠ PONOS Ovi međimurski učenici dobivaju Oskar znanja!

Kao i prethodnih i ove će godine najboljim srednjoškolcima i osnovcima biti dodijeljen Oskar znanja, piše Srednja.hr.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje učenicima koji su na državnim natjecanjima bili prvaci i/ili na međunarodnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Nagradu dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Ovogodišnja dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 29. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Sljedeći dan, 30. lipnja 2017. godine u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom “August Šenoa” iz Garešnice.

Iz Međimurske županije Oskar znanja primit će: Tina Čatlaić, učenica 2. razreda Gimnazije Josip Slavenski Čakovec – državna prvakinja u natjecanju iz hrvatskog jezika (voditelj Mirjana Vidović), Martin Josip Kocijan, učenik 1. razreda čakovečke Gimnazije dobit će dva Oskara znanja – za prvo mjesto u matematici (voditelj – Ljubica Blažinčić) i za natjecanje u informatici (voditelj Miljenko Blažeka), Domagoj Smolić i Josip Nino Pleh, učenici Tehničke škole Čakovec Oskar će dobiti za natjecanje iz fizike (voditelj – David Štampar), učenica 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sara Tušek dobiva Oskar za postignuća u natjecanju iz kemije (voditelj – Davorka Majetić), državna prvakinja iz biologije Julija Jelena Toplak, učenica 3. razreda Srednje škole Prelog (voditelj – Mišo Rašan), učenica 2. razreda čakovečke Gimnazije Ivona Marciuš državna je prvakinja iz povijesti (voditelj – Verica Mutvar), Oskar će primiti i najbolji na državnom iz povijesti, Luka Šafarić, učenik 8. razreda OŠ Štrigova (voditelj – Željka Trupković), Vilim Srnec, učenik 7. razreda OŠ Nedelišće za natjecanje mladih tehničara (voditelj – Smiljana Colar) te učenik 5. razreda II. OŠ Čakovec – Samuel Sobočan – primjena algoritama (voditelj – Gordan Bartolić).

Međunarodna natjecanja:

Srednjoeuropska matematička olimpijada, Austrija, 2016.
– ekipa osvojila prvo mjesto, a njoj je bio Lukas Novak, 4. razred SŠ, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, mentorica Štefanija Požgaj

International Conference of Young Scientists – ICYS, Stuttgart, 2017.
– Environmental Sciences, zlatna medalja, Lucija Marković i Eva Perčić, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, mentorica Željka Kadi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije