DIVNA ŽENA Katarina Hoblaj cijeli radni vijek posvetila brizi za bolesne

Dnevni boravak ‘Dr. Antun Bogdan’ – Caritas Varaždinske biskupije u Čakovcu, djeluje od 1996. godine te brine o djeci s najtežim oblicima cerebralne paralize i višestrukim oštećenjima s područja Međimurske županije.

Drugi je to “dom” te zamjena za najbliže na nekoliko sati za šesnaestero djece u dobi od 5 do 26 godina o kojima trenutno brine tim stručnjaka uz dugogodišnju djelatnicu i dosadašnju ravnateljicu Katarinu Hoblaj.

Svoj je radni vijek kao medicinska sestra posvetila onima kojima je to najpotrebnije, brigu o bolesnima i različitima. Svojim nesebičnim radom i plemenitošću utkala je dio sebe u živote mnogih pojedinca.

Nakon 20 godina u Dnevnom boravku svoju misiju zaključila je zasluženim umirovljenjem te predajom ključeva boravka mladim naraštajima koji će nastaviti njezin put dobročinstva i ljubavi.

Oproštaju povodom zaključka svog radnog, no ne i životnog poziva odazvali su se roditelji i djeca štićenici Caritasovog doma, župan Međimurske županije Matija Posavec, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić Grlač, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola, gvardijan crkve svetog Nikole u Čakovcu fra. Željko Železnjak, volonteri, dobročinitelji i donatori ove ustanove pune ljubavi i dobrote.

Ovo nije kraj, ovo je novi početak u nekoj novoj ulozi s novom energijom i žarom u kojoj zasigurno ima želje i snage za nova velika djela puna iskonske dobrote za svakog sadašnjeg i budućeg korisnika Dnevnog boravka “Dr Antun Bogdan”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije