NAJ POLICAJAC Davor, Marinko i Dejan spasili mladića iz gorućeg auta

Međimurski internet portal eMedjimurje.hr i Policijska uprava međimurska treću godinu zaredom pokreću zajedničku akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom ‘Više sigurnosti, manje zabrinutosti’.

Ovom akcijom približava se rad policije svim građanima i oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada. Više o tome kako možete poslati pohvalu niže u članku.

Policajac godine birat će se za svaku tekuću godinu na temelju prijedloga/pohvala građana, kao i na osnovu prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske za iznimna dostignuća u radu njihovih službenika.

Članci će se objavljivati nedjeljom u prijepodnevnim satima, a za svaki pojedinačni članak moguće je glasati/’lajkati’ tjedan dana. Policijski službenik, odnosno priča koja će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše ‘lajkova’, bit će proglašen policajcem godine.

Danas donosimo priču o trojici policajaca (detektvima) iz Policijske postaje Prelog koji su iz gorućeg automobila izvukli unesrećenog u prometnoj nesreći koja se 26. veljače dogodila u Svetoj Mariji, u Ulici Matije Gupca. Oni su Dejan Kočiš (34) iz Donjeg Mihaljevca, Davor Špoljar (31) iz Preloga i Marinko Orsag (36) iz Vularije.

Tog jutra oko 5 sati Davor Špoljar i Marinko Orsag bili su redovnoj patroli obilazeći lokacije po donjem Međimurju, pa tako i u Svetoj Mariji.

U jednom trenutku ugledali su auto u plamenu. Prizor od kojeg se ledi krv u žilama. Zahvaljujući brzoj rekaciji i prisebnošću uspjeli su na vrijeme izvući 18-godišnjeg vozača iz gorućeg Peugeota 406 i spasiti mu život. U tom trenutku na mjesto nesreće naišao je i njihov kolega van službe Dejan Kočiš koji im je bez razmišljanja priskočio u pomoć. Ubrzo su stigli i vatrogasci DVD-a Sveta Marija i vrlo brzo ugasili buktinju koja je već prijetila obližnjoj kući.

Kako je došlo do nesreće?

Neiskusni vozač na ravnom dijelu prometnice izgubio nadzor nad vozilom zbog čega je sletio u cestovni jarak, gdje je prednjim dijelom udario u betonsko-metalnu ogradu dvorišta kuće. U nastavku kretanja prednjim dijelom udario je i u betonski stup niskonaponske električne mreže. Uslijed siline udara zapalio se motor automobila. Unesrećeni mladić vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Ne želimo ni razmišljati što bi se dogodila da se trojica hrabrih policajaca nisu pojavila. Bili su u pravom trenutku na pravom mjestu. Spasili su život mladom čovjeku, mladom vozaču kojemu će ova nesreća biti veliko upozorenje za daljnji život. Slobodno možemo reći da se drugi put rodio zahvaljujući hrabrim dečkima koji su u ovom događaju pokazali visoku profesionalnost, ali i ljudsku stranu – da su tu, prije svega radi građana, njihove sigurnosti i spašavanja života.

Način glasovanja:

Nakon objave svakog prijedloga/pohvale na stranicama internetskog portala eMedjimurje.hr, građani tj. posjetitelji portala svojim će Facebook ‘lajkovima’ unutar članka neposredno birati svog policajca godine. Članak će se objavljivati nedjeljom u 10 sati i glasovanje traje do sljedeće nedjelje u 10 sati, dakle za svaki pojedinačni članak moguće je glasovati tjedan dana. Nakon završetka tjednog glasovanja radi se ‘screenshot’ i prikupljeni glasovi do tada smatraju se važećim.

Posljednji članak objavit će se početkom mjeseca rujna 2017. godine. Kao što smo već napomenuli, policijski službenik koji će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše ‘lajkova’, bit će proglašen službenikom godine. Ukoliko bi dva ili više prijedloga prikupili jednak broj glasova, pobjedu bi ostvario onaj službenik, tj. događaj koji bi imao najviše pregleda (podatak dostavlja internetski portal eMedjimurje.hr). Svoje pohvale i prijedloge građani mogu slati na emailove: info@emedjimurje.hr ili medjimurska@policija.hr.

Kada se članak objavljuje? Nedjeljom u 10 sati.

Do kada traje glasovanje? Traje 7 dana, tj. do sljedeće nedjelje u 10 sati, nakon čega se bilježi broj ‘lajkova’.

Koji glasovi se broje? Broje se isključivo Facebook ‘lajkovi’ unutar objavljenog članka.

Na koji način glasovati? Isključivo klikom na Facebook tipku ‘Sviđa mi se’ (pri vrhu ili dnu članka).

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnog priznanja upriličit će se tijekom održavanja svečane akademije Policijske uprave međimurske povodom obilježavanja ‘Dana policije’, krajem mjeseca rujna 2017. godine.

Najnovije