Vijesti / Društvo
Društvo
VIDOVO Festival folklora i tradicije u Donjem Vidovcu

VIDOVO Festival folklora i tradicije u Donjem Vidovcu

Kulturno umjetničko društvo Donji Vidovec bio je u subotu, 17. lipnja tradicionalno dobar organizator i domaćin Festivala folklora i tradicije 'Vidovo 2017.'

Nakon mimohod od mjesne župne crkve pa do dvorišta Doma kulture, gdje se je festival održavao, na Festivalu su nastupili stariji i mlađi plesači KUD 'Donji Vidovec', susjedi iz KUD-a' Seljačka sloga' Donja Dubrava, KUD 'Zrin' iz Legrada, slovenski HKDM Ljubljana, Mažoretkinje Nyrbator te članovi KUD 'Bilje' iz Bilja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pjesmom je dobrodošlicu brojnim gostima i uzvanicima poželio akademski glazbenik Martin Srpak iz Zagreba, a potom i predsjednik KUD-a domaćina Nikola Matulin. Čestitke u ime domaćina uputio je Josip Matulin, donjovidovski načelnik, a u ime Međimurske županije zamjenik župana Josip Grivec, koji je Festival i otvorio.

U sklopu Festivala bio je predstavljen projekt 'Europa za građane'  kojeg je KUD iz Donjeg Vidovca važan dionik i u njegovom sklopu će ove godine gostovati u Rumunjskoj, a što je najavio direktor projekta Petar Hann.

Svojim gostima domaćini su pokazali zbirku Etno muzeja na Župnom dvoru te crkvu Sv. Vida, a oni su bili tri dana su gosti Donjeg Vidovca. Bili su to Mađari, Rumunji i Vojvođani.

Bio je to još jedan Festival koji je Donji Vidovec, odnosno KUD 'Donji Vidovec' svrstao na kulturnu kartu Europe. Nakon kulturnog programa goste je zabavljao glazbeni sastav Oaza.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!