Vijesti / Društvo
Društvo
PLES Najkompletniji sportski plesači Hrvatske dolaze iz Pribislavca!

PLES Najkompletniji sportski plesači Hrvatske dolaze iz Pribislavca!

Sportski plesač Tin Sanjković iz Pribislavca sa svojom plesnom partnericom Annom Ilinom iz Moskve na Prvenstvu Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova održanom 18. lipnja u Sesvetama osvojio je 1. mjesto i titulu prvaka Hrvatske za 2017. godinu.

Kombinacija 10 plesova je najkompletnija i najzahtjevnija disciplina sportskog plesa jer od natjecatelja zahtijeva plesanje svih 10 plesova sportskog plesa. Radi se o 5 standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quick step), te 5 latinsko-američkih (samba, cha cha, rumba, paso doble i jive) plesova, zbog čega se smatra da je državni prvak, odnosno pobjednik najkompletniji sportski plesni par.

To je ove godine u vrlo uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici kakvu nismo doživjeli već nekoliko godina uspjelo Tinu i Anni, koji su svojim izvedbama pobjedili dosadašnjeg državnog prvaka i prekinuli dominaciju sportskih plesnih parova iz Zagreba.

Ovom su pobjedom Tin i Anna, nakon osvojene titule državnog prvaka u latinsko-američkim plesovima, i u kombinaciji 10 plesova postali najmlađi sportski plesni par u povijesti Hrvatske koji je osvojio Prvenstvo Hrvatske u kategoriji odraslih. 

Tako su novim uspjehom nastavili uspješnu sportsku godinu, jer su pored već ostvarenih rezultata prije 2 tjedna osvojili i 3. mjesto na međunarodnom turniru u Košicama u Slovačkoj. Pred njima su novi izazovi poput nastupa na najjačem svjetskom turniru u Stuttgartu, svjetsko prvenstvo u U-21 kategoriji i kategoriji odraslih u kombinaciji 10 plesova, kao i nastup na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima.

Anni i Tinu želimo puno uspjeha!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!