VIDEO I FOTO Nevrijeme pogodilo Međimurje, zbrajaju se štete

U popodnevnim satima tokom petka nad Međimurjem su se nadvili crni oblaci. Iako su prognostičari najavljivali kišu nakon vrućina i sparina, nije se očekivalo ovakvo grmljavinsko nevrijeme.

>>> VIDEO I FOTO Strašno nevrijeme pogodilo Međimurje

Počeo je puhati jak vjetar, a sve to donijelo je kišu i tuču. Čitatelji iz svih krajeva Međimurja javljali su nam o štetama u njihovom kraju. Padali su crijepovi, tuča je uništavala usjeve, a diljem Međimurja su po cestama bila srušena drveća koja su blokirala promet. Iz DVD-a Vratišinec javili su nam da je u njihovom kraju bilo srušeno više od 20 stabala.

Na terenu su bili i brojni vatrogasci koji su čistili prometnice kako bi se promet što prije vratio u normalu. Kako doznajemo od Mladena Kanižaja, zapovjednika JVP Čakovec, izašli su na više od 50 intervencija. Dodao je kako je najviše intervencija u gornjem Međimurju te u okolici Čakovca.

Čitatelji nam javljaju o više oštećenih automobila, u Nedelišću je zabilježen udar groma u kuću, a u Donjem Kraljevcu na groblju je štetu prouzročilo nekoliko velikih stabala.

Neka naselja ostala bez struje

Zbog posljedica nevremena u pojedinim dijelovima Međimurja došlo je do prekida u napajanju električnom energijom. Veći prekidi zabilježeni su na području Preloga, Donjeg Kraljevca, Knezovca i još nekih naselja.

– Dežurne ekipe, zajedno s ekipama u pripravnosti i ostalim raspoloživim radnicima upućene su na otklanjanje kvarova. Normalizacija opskrbe očekuje se tijekom večeri, dok će se sanacija šteta na elektroenergetskim postrojenjima obaviti u sljedećim danima. Našim korisnicima zahvaljujemo za strpljenje i razumijevanje, poručuju iz HEP-a.

– Najduži prekid je nastao zbog ispada na 110 kV strani u TS Prelog koji nadziru djelatnici Hrvatskog operatora prijenosnog sustava zbog čega je bez napajanja ostalo područje Preloga i Donjeg Kraljevca. Uspostavljen je napon na 35 kV strani te su se pojedini dijelovi navedenih područja pustili pod napon. Kvar je također na dalekovodu Knezovec te niz kvarova na niskonaponskoj mreži diljem Međimurja, rekao nam je Mladen Hren, mag. oec., direktor HEP ODS Čakovec.



Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije