ISPRAĆAJ BICIKLISTA 26 biciklista otišlo na put od Preloga do Vukovara

U ranim jutarnjim satima ispred župne crkve u Prelogu, okupilo se 26 biciklista spremnih da prevale put dug 280 km od Preloga do Vukovara. Ovo je peta godina za redom da se na ovaj način odaje počast palim braniteljima. Okupljene je pozdravio gradonačelnik Ljubomir Kolarek i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Na sve bicikliste i njihove bicikle blagoslov je zazvao velečasni Nikola Markušić.

Cilj prvoga dana je Pustara Višnjica udaljena oko 130 km gdje će se biciklisti odmoriti, prespavati i napuniti baterije za drugi dan.

Sponzori ove manifestacije su: Grad Prelog, Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, Trgovina Beciklin, Novi Feromont, Cromatic, Tehnix, Jil sokovi, Mesnice Kiš, KTC, Čakovečki mlinovi, METSS, Šercer, Citybar, Forum, Kapljica, Lidobar, Gradska kavana Lovac, DG sport i Hotel Panorama, Trattoria Rossa, Eden, WDF, Peradarstvo Blagus, Streetbar, Komet, Euroklima, RBA, Ferokotao i Kerbek

Prošle godine, biciklisti su također 4. put zaredom otišli na put od Preloga do Vukovara povodom Dana državnosti koji je organizirala Udruga Laganini uz pokroviteljstvo Grada Preloga.

Dvadeset i sedam se biciklista okupilo u subotu, 26. lipnja 2016. godine, ispred župne crkve u Prelogu. Prečasni Antun Hoblaj je zazvao sve na Božji blagoslov i u 7 sati se krenulo prema Vukovaru. Vozilo se brzinom od oko 25 km/h s pauzama svakih 30-tak kilometara. Vožnju je otežavao istočni vjetar i temperatura na cesti od oko 38 stupnjeva.

Prvi dan je prevaljeno 127 km do Višnjice gdje su se biciklisti odmorili i ‘napunili baterije’ za ostatak puta. Drugi se dan iz Višnjice krenulo već u 5:00 ujutro s prvom pauzom u Donjem Miholjcu gdje se doručkovalo i popila kava.

Vrijeme je bilo idealno: poluoblačno i s laganim bočnim vjetrom.

Isti je dan iz Preloga u 6 sati krenuo autobus s ostalim zainteresiranim Priločancima koji nas je dostigao na Trpinjskoj cesti i dočekao nas kod Vodotornja. Biciklijada je završila kod Nogometnog kluba Mitnica nakon prevaljenih ukupno 270 km. Tamo su nas dočekali članovi Biciklivo rekreativo Vukovar te im omogućili tuširanje.

Nakon toga posjetili su Ovčaru i zapalili svijeće. Ručali su u restoranu Vrške te nakon toga posjetili Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica. Svoj smo izlet završili posjetom Vukovarskog groblja.

U Prelog su se vratili oko 22:30 sati.

Donosimo fotografije kako je to izgledalo danas.

A kako je to izgledalo prošle godine

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije