Vijesti / Društvo
Društvo
POU NOVAK Srednjoškolsko obrazovanje za Rome

POU NOVAK Srednjoškolsko obrazovanje za Rome

U ponedjeljak, 26. lipnja 2017. održan je informativni sastanak u Pučkom otvorenom učilištu Novak Mala Subotica, Braće Radića 69 u prostorijama podružnice učilišta na adresi Čakovec, Zelena 1.

Sastanku su prisustvovale pripadnice i pripadnici romske nacionalne manjine, polaznici/ce srednjoškolskog obrazovanja odraslih u Pučkom otvorenom učilištu Novak Mala Subotica te saborski zastupnik Veljko Kajtazi sa suradnicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj informativnog sastanka bio je upoznavanje sadašnjih i budućih polaznica i polaznika srednjoškolskog obrazovanja odraslih sa načinom financiranja njihovog obrazovanja.

Zastupnik Veljko Kajtazi napomenuo je da je srednjoškolsko obrazovanje odnosno stjecanje odabranog zanimanja izrazito važno, osobito kod pripadnika romske nacionalne manjine, kako bi sa stečenim zanimanjem mogli konkurirati na tržištu rada, te da se on maksimalno zalaže za obrazovanje Roma i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se obrazovanje Roma financira iz državnog proračuna, Europskih fondova i drugih mogućih izvora.

Pozvao je pripadnike romske nacionalne manjine da se uključe u srednjoškolsko obrazovanje i upisuju u visokoškolske ustanove kad za to steknu uvjete.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!