GOSPODARSKA ŠKOLA Škola koja ide u korak s europskim trendovima

Danas je u čakovečkoj Gospodarskoj školi na konferenciji za novinare njen ravnatelj Renato Vinko pred svim relevantnim čimbenicima Međimurske županije, a koji svojim djelovanjem doprinose radu i napretku škole, kao i školskim zaposlenicima, s ponosom predstavio tri projekta s kojima škola sigurno kroči u bolje pedagoško i svekoliko sutra.

Predstavio je projekt Gi-Baj-Mo 2 – u okviru Erasmus+ programa. Za taj je projekt Vinko kazao kako im je najvažniji jer je u njega uključeno 97 njihovih učenika i devetero profesora koji će diljem Europe u različitim odgojno-obrazovnim institucijama stjecati nova znanja i nove vidike vezane uz stručno usavršavanje. Projekt je vrijedan 235.000 eura, a dobiven je temeljem Povelje o mobilnosti u strukovnom obrazovanju i to je najjači projekt u Hrvatskoj na što je škola posebno ponosna.

– Vjerujem da će ga učenici prepoznati i da će se uključiti u njegovu provedbu tražeći nova znanja – rekao je s ponosom ravnatelj dodajući kako je osnovni cilj projekta unaprijediti učeničko znanje kao i usavršavanje nastavnika.

Ostala dva projekta nisu manje važna, premda nisu tako financijski ‘teška’. Jedan je Shema školskog voća i povrća, a u sklopu nastave u vrtu gdje smo veći dio toga odradili. U to mislimo uključiti sve naše učenike da se uvjere kako funkcionira rad u poljoprivredi jer s obzirom na podneblje gdje živimo učenici moraju imati razvijeniju svijest o važnosti poljoprivrede – istaknuo je Vinko.

– Treći projekt smo dobili u okviru MUP-a, odnosno Nacionalnog savjeta za sigurnost cestovnog prometa, koji na nam je donio simulator vožnje koji će uz učenike njihove škole biti proširen na učenike ostalih srednjih škola Međimurja i bit će to jedan od doprinosa sigurnosti cestovnog prometa u Međimurju – rekao je ravnatelj.

Podršku projektima došao je pružiti međimurski župan Matija Posavec naglasivši: – Ovo je prva strukovna škola u RH koja ima ovakvu vrstu nastavne opreme, kada govorimo o prometu, jer je riječ o puštanju u pogon simulatora vožnje onda to ima itekako pozitivne aspekte, ne samo za teorijsku i praktičnu nastavu, nego generalno za sigurnost prometa i svijesti kako to izgleda u realnom svijetu.

I ne samo taj projekt već i drugi projekti koje provodi Gospodarska škola u implementaciji europskih i nacionalnih sredstava i to nam daje primjer kako moramo biti ponosni na naše srednje škole glede čega će one imati podršku Međimurske županije u organizacijskom i financijskom smislu, da prijavljuju projekte, da učenici odlaze diljem svijeta na edukacije, primijeniti nova znanja i iskustva pa će samo u ovoj školskoj godini nekoliko stotina učenika iz ove i drugih škola biti diljem svijeta u razmjeni – istaknuo je župan koji je na simbolični način i otvorio simulator vožnje.

Gospodarska škola je lani brojila 430 učenika, a od iduće školske godine 176 novih učenika kroz četiri sektora. U spomenute projekte bit će uključeno preko stotinjak učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije