MEĐIMURCI na obilježavanju 26. obljetnice utemeljenja 112. brigade Zadar

U prigodi obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja 112. brigade Zadar, upriličeno je polaganje vijenaca pred Središnjim Križem na Gradskom groblju u spomen na sve poginule pripadnike 112. i sve hrvatske branitelje koji su položili život na oltar Domovine.

Ovom događaju su prisustvovale braniteljske udruge grada Zadra, gradonačelnik i predstavnici Zadarske županije. Ističe se dolazak nekadašnjih visokih časnika i suboraca dragovoljaca koji su bili okosnica ove prve zadarske brigade koju nazivamo “Majkom svih zadarskih dragovoljaca Domovinskog rata”.

U temelje slobodne i neovisne države Hrvatske, svoje je živote ugradilo 74 pripadnika ove legendarne zadarske postrojbe u Domovinskom ratu, dok se dvojica do danas vode kao nestali. Također, teže i lakše je ranjeno više od 300 pripadnika brigade.

– Posebno nas vesele gosti, dragovoljci i veterani iz Međimurja koji su nekad pripadali Međimursko-Dalmatinskom odredu u redovima 112. brigade i dali veliki doprinos u obrani Zadra, a koje su predstavljali Dejan Mihalković i Boris Odrčić – rekli su domaćini.

Uz njih tamo su bili i članovi ogranka UDVDR-a Šenkovec – Damir Golubić, Darko Lajtman, Dragutin Ratajec i Vladimir Trstenjak. Nakon polaganja vijenaca na Gradskom groblju obišli su liniju obrane koju su između ostalih držali Međimurci. Kasnije su u mjestu Bokanjac s domaćim braniteljima kod spomen obilježja poginulim u obrani toga mjesta položili aranžman i zapalili svijeće.

Nakon toga su u Zadru nastavili druženje s domaćinima. Ovom prilikom članovi ogranka UDVDR-a Šenkovec zahvaljuju se Općini Šenkovec i DVD-u Šenkovec što su im, svatko na svoj način, omogućili put u Zadar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije