BOGAT PROGRAM Štrigovske noći od 6. do 23. srpnja

Na prigodnoj konferenciji za novinare u Općinskoj vijećnici u Štrigovi, predstavljen je ovogodišnji program ‘Štrigovskih noći’ s posebnim naglaskom na 7. umjetničku koloniju Štrigova 2017.

>>> Program ‘Štigovskih noći’ (PDF)

Novinarima su govorili općinski načelnik Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Josip Mikec, Gordan Horvat, prvi čovjek DGA pjenušci, tvrtke koja u najvećem dijelu organizira i vodi umjetničku koloniju, Jurica Cesar, ravnatelj Državnog arhiva u Štrigovi i Ivana Kelner, suradnica u Turističkoj zajednici.

Rebernik je kazao kako je vrlo zadovoljan što ‘Štrigovske noći’ doživljavaju 30. izdanje i što su tijekom svih ovih godina bile središnji kulturno umjetnički, zabavni i sportski događaj ne samo Štrigove nego i ovog dijela domovine i regije.

Mikec pak je detaljno predstavio događanja koja će započeti u četvrtak, 6. srpnja i završiti u nedjelju, 23. srpnja. Štrigovske noći održavat će se na više mjesta, a središnji događaj je ‘Vikend turizma, eno-gastronimije, tradicije i zabave’ od 21. do 23. srpnja, koji će biti na sada već kultnom ‘Mađerkinom bregu’.

U petak, 21. srpnja bit će obilježen Dan općine Štrigova, sa Svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Horvat je kazao kako 7. umjetnička kolonija od 6. do 9. srpnja nudi bogat i kvalitetan kulturno-umjetnički program uz sudjelovanje vrhunskih umjetnika i glazbenika.

Cesar pak je naglasio kako Državni arhiv u Štrigovi 6. puta za redom ugošćuje grupu umjetnika CONTRA, a ove godine u nedjelju, 9. srpnja u arhivu će biti otvorena Izložba likovnih radova Davorina Radića.

Sva četvorica pozivaju ljudstvo na ‘Štrigovske noći 2017.’, jer će ovo uistinu biti svečanosti za dušu i tijelo u najljepšem dijelu Međimurske županije i Hrvatske. Portal eMedjimurje.hr će najaviti aktualnosti tjedna i dana, te izvještavati o zbivanjima na ovoj jedinstvenoj priredbi koju pohodi na tisuće posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije