LJETO U GRADU ZRINSKIH Večeras će vas zagrijati Pipsi

Drugi vikend Ljeta u gradu Zrinskih nudi nam koncert jednog od najboljih hrvatskih bendova svih vremena – Pips, Chips & Videoclips sa svojim frontmenom Dubravkom IvanišemRipperom‘. Pipsi su zaista jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Istovremeno su stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni – pravi primjer modernog pop sastava – i tako već punih dvadeset i pet godina.

Rijetki izvođači postignu da pojedini stihovi njihovih pjesama uđu kao fraze u ulični sleng, rijetki dvadeset i pet godina beskompromisno i uporno guraju svoju priču ne obazirući se na očekivanja i ukus publike, već isključivo na želju da naprave dobre pjesme, koje na kraju svojom kvalitetom uspiju (p)ostati dragulji hrvatske diskografije.

Vlasnici su mnogih diskografskih nagrada i svakim se novim albumom razvijaju i pomiču granice svoje izedbe. Uz specifičnu poetiku Dubravka Ivaniša Rippera, kao konstante, bend je u raznim postavama uspjevao okupiti vrhunske glazbenike koji su u svakoj inkarnaciji dali svoj svirački pečat.

Veliku pažnju polažu i na upečatljive video spotove, koji pjesmama daju novu dimenziju. Početak karijere vezan je uz navijačku himnu Dinamo ja volim, te je bilo potrebno mnogo truda, rada i vremena da naprave odmak od nje, da karijeru usmjere u drugom smjeru i maknu se od navijačke estetike. Pjesmama poput Poštar lakog sna, Malena, Narko, Bog, Plači, Na putu prema dole, 2X2, Trubač… Pipsi su zacementirali svoje mjesto na samom vrhu hrvatske rock hijerarhije.

Uživo nerijetko dolazi do žestoke razmjene energije i emocije i briše se granica između izvođača na pozornici i publike koja biva uvučena u pjesme i postaje dio unikatne izvedbe.

Koncert je na rasporedu večeras od 21 sat u jezeru Starog grada, a u slučaju izrazito lošeg vremena seli se u Metalac Industrial Bar. Netom prije koncerta, od 20 sati u Gradskoj kavani, Vlatko Štampar, poznati stand-up komičar iz Čakovca, održat će humanitarni stand-up za Udrugu za sindrom Down Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije