NIKOLA POKRIVAČ Izgubio sam kosu i 10 kila, ali pobijedit ću bolest

Sad sam dobro, bolje se osjećam, rekao je Međimurec Nikola Pokrivač (31), kojem se treći put u dvije godine vratio rak limfnih čvorova.

Život mu ovisi o donorima i transplataciji matičnh stanica.

Zaklada Ana Rukavina organizirala je akcije uzimanja krvi za registar dobrotvornih darivatelja krvotvrornih matičnih stanica. Među prvima su reagirali Nikolini bivši suigrači Dario Jertec, Dario Šimić…, uključili su se i brojni klubovi u Hrvatskoj.

Kći je moja snaga

– Prošao sam pakao, bolest mi se vraćala, morao sam opet na kemoterapiju, izgubio sam kosu, deset kilograma… – rekao je Pokrivač za izraelski Sport1.

– Moja snaga u borbi protiv bolesti dolazi iz obitelji, prijatelja, posebno moje kćeri. To je razlog zašto se borim. Hvala svima, ja ću pobijediti – dodao je Nikola, kojem su otkrili bolest dok je igrao za Maccabiiz Petah Tikve.

Ali nisu mu je dijagnosticirali u izraelskom klubu.

– Tri dana sam dobio slobodno, da dođem u Zagreb po stvari i da se vratim u Tel Aviv. U ta tri dana na vratu mi je iskočila neka kvrga. Nije me niti boljelo niti mi je smetalo. Istog dana sam otišao kod liječnika na kontrolu i on mi je vadio, tu, neku, kvrgicu. Poslali su na analizu i nakon par dana su ustvrdili da imam rak limfnih čvorova.

Maccabi je u tim trenucima, umjesto da stane iza svog igrača, reagirao sramotno.

– Ponijeli su se neljudski. Kad sam im rekao za bolest, odmah su htjeli raskinuti ugovor – rekao je Pokrivač, koji je tužio klub Fifi, nagodio se i dobio zadovoljštinu, pišu 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije