Vijesti / Društvo
Društvo
 FOTO Svečano u Čakovcu - promovirano 35 studenata MEV-a

FOTO Svečano u Čakovcu - promovirano 35 studenata MEV-a

Petak 7. srpnja ostat će u trajnom sjećanju za 35 stručnih prvostupnika i stručnih specijalista Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Oni su bili sudionici 6. Promocije stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja te stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

To su oni koji su uspjeli do 1. srpnja obraniti svoje završne radove i obaviti sve ono što je vezano aktima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečani događaj se je odigrao u čakovečkoj zgradi Scheier i današnji dan je prema riječima, gosta promocije, međimurskog župana Matije Posavaca, veliki dan za Međimursku županiju.

- Uvijek kada govorimo o obrazovanju onda govorimo o budućnosti jer obrazovanje je budućnost i svaka obrazovana osoba je dragulj na orglici našeg Međimurja. Vi ste postali ti dragulji i zbog toga primite čestitke isto kao i svi vaši najbliži koji su bili uz vas tijekom vašeg školovanja, vama želim puno uspjeha na životnom putu koji je tek započeo - istaknuo je župan u pozdravnom govoru ispred MŽ poželjevši slavljenicima da već sutra pronađu posao i da ih što veći broj ostane ovdje.

Govorio je o tome kako Međimurska županija ulaže ogromne napore da bi se unaprijedili uvjeti boravaka studenta na veleučilištu, da bi se unaprijedili uvjeti samog studiranja.

U nastupnom govoru je dekanica Međimurskog veleučilišta doc.dr.sc. Nevenka Breslauer, prof. v.š. rekla kako ova ustanova djeluje devetu godinu kroz koje je vrijeme u njoj prošlo preko tisuću studenata. Rekla je kako ustanova iz godine u godinu sve više raste, da se okreće EU projektima u čemu vidi njegovu budućnost.

Dodala je kako njihovi prvostupnici s uspjehom nastavljaju studije u drugim visokoškolskim ustanovama, a ima onih koji su već pronašli posao. Pohvalila je studente jer se uključuju u brojne aktivnosti u institucije diljem županije, grada. Naglasila je kako je i nadalje interes za njihove studijske programe zadovoljavajući pa nema bojazni kako se ne bi upisao dovoljan broj studenta.

Govoreći o prosjeku ocjena, dekanica je rekla da je on dobar (3), a što ovisi o studijskim programima. Prosjek onih koji završavaju, u odnosu na upisane, je 70 %.

Od svekolikog broja upisanih polovica je Međimuraca, a ostalih su iz okolnih i onih udaljenijih županija. - Volimo reći kako je Veleučilište Hrvatska u malome - istaknula je između inog dekanica i dodala kako pred Veleučilištem, odnosno novim generacijama stoje novi izazovi.

U ceremoniji promocije diplomanti su zatražili dozvolu za taj čin što im je dekanica s radošću odobrila, a oni su položili svečanu prisegu. U dodjeli diploma uz nju su bili dr.sc. Mihael Kukec i mr. sc. Željko Knok.

Nagrađeni su i najbolji studenti: Ena Preko, Tina Zobec, Nikolina Škvorc, Nelica Granci-Novak, Mario Holi, Dino Kozjak i Vanja Rodinger.

U ime studenta svima s Međimurskog veleučilišta se je prigodnim riječima zahvalila Anamarija Makarić, na kraju je riječi zahvale svima koji su 'grdili' ove stručne kadrove uputila sama dekanica. Čuli smo neizostavnu studentsku himnu Gaudeamus te vidjeli na pozornici običajno bacanje studentskih kapa u zrak.

U kraćem glazbenom kulturnom programu nastupio je Slavko Vincek, student 4. Godine Učiteljskog fakulteta u Čakovcu uz klavirsku pratnju Branimira Magdalenića, prof. Voditelj programa svečanosti je bio Dejan Buvač iz Čakovca. Promociji je nazočila i zamjenica župana Sandra Herman.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!