DAMIR URBAN & 4 zatvorit će Ljeto u gradu Zrinskih

Današnjim koncertom Damira Urbana & 4 u jezeru Starog grada Zrinskih završava se manifestacija Ljeto u gradu Zrinskih.

Karizmatični i unikatni umjetnik, riječanin Damir Urban, bavi se glazbom i slikarstvom od najranijih dana. Osebujni imidž, obrijana glava koju ponekad oboji u bijelo, nalakirani nokti, piercing i odabir suknje kao odjevnog predmeta, u njegovom slučaju nemaju funkciju šokiranja i privlačenja pažnje, već su način na koji šalje poruku da se dobro osjeća u svojoj koži i da je slobodan.

Od sredine osamdesetih njegova vokalna izvedba daje prepoznatljiv pečat kultnom bendu Laufer, a tada nastaju i hitovi koji su i dan-danas vrlo tražen dio repertoara na nastupima uživo… Moja voda, Svijet za nas, Mjesečev rog, Govorim u snu…

Kreativni impuls vukao ga je u solo karijeru te okuplja četvoricu instrumentalista i osniva Urban & 4. Nebo, Astronaut, Odlučio sam da te volim, Black Tattoo, Mala truba… nižu se svima nam drage uspješnice. Brojni nastupi uživo, na kojima često pjesme vokalnim i glazbenim improvizacijama oblači u novo ruho, ustoličuju ga na tron ponajboljih muških vokala domaće diskografije.

Dobitnik je mnogobrojnih glazbenih nagrada poput Porina, Crnog Mačka, MTV Gold Awarda. Urban je neprestano aktivan, sklada, slika, piše, kreira, promišlja. Kako navodi, najsretniji je kad vidi da se u njegovoj glazbi prepoznaju normalni ljudi, pametni, puni razumijevanja, sa sličnim, zdravim pogledima na život, s istančanim ukusom za dobre knjige i filmove.

– Ako ste se prepoznali u njegovoj glazbi i stihovima, svakako dođite na vrhunski koncert, na veliko glazbeno finale kojim će se zaključiti ovogodišnji program Ljeta u gradu Zrinskih, poruka je organizatora. U slučaju izrazito lošeg vremena koncert će se održati u Metalac Industrial Baru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije