FOTO Tradicionalne Seoske igre u Čukovcu – Oporovec zasluženo prvi

Turistička zajednica Grada Preloga u suradnji s VMO Čukovca i ove godine je, točnije u subotu popodne pri temperaturi zraka od 35 stupnjeva, organizirala Seoske igre u Čukovcu. Bilo je zamišljeno, i tako se većinom odvijalo, da Seoske igre okupljaju 8 mjesnih odbora – Prelog, Otok, Čehovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec, Oporovec i Čukovec, svaki s po 12 natjecatelja.

Ove godine to nije bilo tako pa su međusobno snage odmjerili domaćini i njihovi gosti iz Preloga, Hemuševca i Oporovca. Borbene, a nadasve ozbiljne ekipe, su se tijekom popodneva natjecale u bacanju kamena s ramena (najbolji Oporovec), bacanju potkove (Hemuševec), nošenju jajeta u žlici (Hemuševec), prenošenju vode (Hemuševec), skakanju u vreći (Oporovec), hodanju na štulama (Oporovec) i povlačenju užeta (Čukovec).

Nakon završnih borbi i sumiranja bodova, najviše su ih skupili natjecatelji iz Oporovca, čak 118. Iza njih su se s 97 bodova plasirali domaćini, treće mjesto pripalo je natjecateljima Hemuševca s 90 bodova, dok su Preložani bili posljednji sa 79 bodova.

Prve tri ekipe nagrađene su peharima koje im je uručio Đuro Ujlaki, predsjednik GV Preloga, dok je igre prigodnim riječima otvorio Ljubomir Kolarek, preloški gradonačelnik. Sve organizatorske ‘konce u rukama’ držali su Josip Gradečak, predsjednik TZ Grada Preloga i Željko Sokač, jedan od sudaca. Sudački posao još su obavljali Mihaela Kalšan, Matija Igrec i Benjamin Slaviček.

Na kraju igara okupljeni su se zabavljali uz svirku KUD Sloga iz Karlovca Ludbreškog. Prema odluci organizatora, od sada će domaćin igara svake godine biti pobjednik iz prethodne godine što znači da se igre iduće godine sele u Oporovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije