MEĐIMURCI Igor, Henrik i Filip oduševili u mjuziklu Jadnici

Pred prepunom dvoranom Vatroslav Lisinski održana je prva izvedba mjuzikla ‘Jadnici’ nakon čak 36 godina u Zagrebu. Čuveni svjetski mjuzikl postavilo je međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pod redateljskom palicom američkog režisera Richarda Monteza, te uz potporu Grada Zagreba.

Taktovima ljubavi i pobjede odveli su sve prisutne u Francusku 19. stoljeća u kojoj se ginulo na barikama, zanosilo u ljubavnim zapletima te do suza smijalo u ciničnim groteskama. Svojim toplim šarmom ‘Jadnici’ u oduševili publiku, koja je s velikim pljeskom pratila izvrsne izvedbe talentiranih glumaca i pjevača.

Max Hozić kao Jean Valjean i Henrik Šimunković kao Javert svojim glasovnim mogućnostima oduševili su sve prisutne, a njihove izvedbe popraćene su posebnim pljeskom. U stopu su ih slijedili mlada operna nada Filip Hozjak u ulozi Mariusa te Alen Đuras, izvrstan kao Enjolras.

Igor Baksa i Irena Matas izazvali su apsolutno oduševljenje i salve smijeha svakim svojim izlaskom na pozornicu na kojoj su izvrsnom glumom, humorističnim gestima i genijalnim glasovima utjelovili bračni par Thenardier.

Od ženskih uloga posebnim se glasom i lakoćom pjevanja istaknula mlada Alida Fištrek u ulozi Eponine, publici već poznata i cijenjena Sementa Rajhard u ulozi Cosette, te Petra Buterin u ulozi Fantine. Ne smijemo zaboraviti i izvrsnog dječaka Dragu Horga u ulozi Gavroche-a, te Darka Golubića, Nikolu Kotura, Vjeku Colića, Karlu Panića, Vanju Štrukelja i mnoge druge koji su u ovom mjuziklu glumili po čak 8 ili 9 različitih uloga.

Međimurci Henrik Šimunković, Filip Hozjak i Igor Baksa bili su sjajni. Više fotografija pogledajte na Večernji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije